Aku Yang Chubby...

Sudah lama aku tak mengupdate blog aku yg poyo ini hehehe..aritu balik kg org kg ckp aku semakin chubby dan montok..montok tu aku tipu je hehehe..dorang tanya makin hepi ke duk kl..huhuh jgn lah ckp makin chubby ckp lah makin comel ke sedap hati aku yg cute ni hehe...

Kalau dulu aku makan banyak mana pun tak gemuk..maintain je.ramping je pinggang cam kerengga kihkih..maybe bila dah usia semakin lanjut dah tak leh maintain mkn je terus serap..metabotalisma dah kurang agaknya sbb tu bila makan je terus serap..hehe..dulu aku rajin jogging kt tasik titiwangsa bila takde keje nk wat kt umah.ye lah dulu single mingle je hehe..dulu??hehehe.masa tu aku sewa kt segambut dalam..so dekat ar sikit g..skang bila pusat dah makin tenggelam, sluar semakin mengecut...pewut makin ke depan.paha dah mcm paha fara fauzana hehe.terasa ingin kembali jogging..tapi kali ni aku g jogging kt taman tasik bandar pemaisuri...aku dah jatuh cinta dengan kehijauan kat taman ni..rasa mcm jogging dalam hutan hijau khatulistiwa...jom tengok pic2 kat taman ni dulu


Pakar kesihatan g tau suh kita exercise atleast 30 minit 5 hari seminggu..5 kali??tak mampu aku nk wat 5 kali seminggu..kalau ikut cara yg sebenar exercise 3 hari pastu rehat sehari..exercise 2 hari balik pastu rehat sehari..kalau ikut mcm ni memang confrom aku tinggal tulang...

Sebelum jogging minum sedikit air kosong dulu..pastu setiap 15 minit masa exercise pun kena minum sikit air..kalau tak korang boleh pengsan disebabkan kekurangan air..pastu minum air selepas exercise..bagi mereka yg exercise lebih dari sejam digalakkan minum air erotic..eh silap air tenaga mcm hundred plus, gatorade....hehe...

Apa korang tunggu lagi..nk tunggu gemuk cam aku baru nk exercise.jom exercise cepat.akhir kata

"Terlajak perahu boleh diundur terlajak lemak bukan senang nak kendur hehehehe"

6 Budak Comel Komen:

Muslimah Optimis said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

subhanallah cantiknya tempat tu..

♥CIK SHA♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cantiknye tempat tu wei...subhanallah..kalau kat rumah aku ni ade tempat camtu tetiap ari aku p joging bgi lemak2 kat badan aku ni hilang..ahaha..

puteri ain said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lawaaa betul tempat ni . seronok jog ni :)

cintatulip said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha..."Terlajak perahu boleh diundur terlajak lemak bukan senang nak kendur hehehehe" xleh blah ayat kj.. hehehe.. naqiah plak x mo kurus.. nk gemok.. hehe

fyy mokhtar said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak chubbby punnnnnnnnnnnnnnnnn

belogkiter said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

chubby is comel.. heheh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...