Rumah jiran kena pecah masuk...

Image:Tools.jpg
Gambar hiasan contoh lockpicking
Ari sabtu lepas rumah jiran aku yg bertentangan ngn rumah kami kena pecah masuk pencuri..rasanya pencuri tu tahu kot dorang balik kampung cuti ari buruh.....aku balik keje pas mayang jumaat dlm kul 4.30 ptg tgk pintu rumah terbuka ingt dorang lupa tutup ke..rupa2nya kena pecah..kunci pad lock dh terburai kt depan pintu..tak sangka plak kunci yg besar tu pencuri leh bukak..memang profesional betul..

Jadi aku search lah kt internet camne dorang bukak...

Guna Spanar 10 pecah solex
 

Membuka Solex pakai spanar 10.... Macam senang aje kopak lock ni kan.. kan kunci kita ada lekuk2.. lekuk2 tu la combination spring kat dalam tuk bagi moto kita on.. diorang cucuk dalam lubang kunci bagi jem.. pakai Spanar 10 atau skrudriver mata rata pun boleh.. pakai batang tajam pun boleh....

Kalau yg lagi professional dorang guna alat nie..rasanya kt oversea atau ebay je kot ada jual...lelong dot com tak tau ada ke tak hahaha....


Sebelum nie pernah dengar guna pemotong je mcm kt bawah nie..

Guna cutter pemotong besi

Gunakan Cutter Potong Tangkai Solex... Ni cara paling senang paling cepat... Tolong cari solex yang anti cutter punya yerr... 


Tolonglahh jangan pakai solex RM10.. solex beli kat Giant, ke Tesco ke jenis Cap Ayam ke... yang dapat 3 ketul dalam 1 bungkus RM 15 dan ade gak 10 ketul RM 25 pun ade. anak kunci suma sama. 

So pas kejadian tu kami pun g kedai kunci so beli lah kunci yg lagi mahal..harga dalam RM155..tukang kunci ckp dia pun tak leh bukak woo..jgn bagi hilang kunci woo... 

Biarlah kita buat pelaburan yg tinggi sikit untuk jangka panjang...semoga entry ni dpt memberi peringatan kpd kita semua ye..renung2 kan dan selamat beramal hehe...

Sumber2 info

4 Budak Comel Komen:

eLLa n aLia said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cara tradisional...

E Ja said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bhya sggh.KJ psg la alarm ke pe kat pintu rumah.kasi dorg cuak.huhu

belogkiter said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

takutnya.... senang je nak pecah masuk sekarang ni

ip cam said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Biarlah saya introducekan product Kamera Litar Tertutup ( WiFi CCTV ) ni.

-Cuma perlukan Streamyx atau Unifi.

-Boleh pasangkan kat mana-mana aje.

-Boleh berputar kiri,kanan,atas & bawah untuk memantau suasana keadaan. ( memantau pekerja, menjaga rumah atau office )

-Mengesan objek, lepas tu Automatik menangkap gambar berterusan dan email berterusan ke telefon bimbit ( Smart Phone ) atau komputer dalam 1~10 saat. Itu sebagai alarm

-Boleh berbual dari Komputer ke CCTV.
-Boleh Berdengar dari Komputer ke CCTV.

-Tak perlu menarik cable. Cuma perlu Plug point aje.

-Hantar melalui courier secara percuma untuk semenanjung Malaysia.

-Membuat setting percuma.

-Warranty 1 setahun, kalau rosak boleh tukar 1 kepada 1 ( terpulang keadaan kerosakannya. )

Harga RM TigaLimaKosong aje.

kalau minat boleh email kat ipcam2u@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...