KISAH BENAR

KISAH BENAR BADAN BERTUKAR MENJADI ULAR

Erin (bukan nama sebenar) adalah seorang executive disebuah
syarikat pembekal barangan automotif di Shah Alam.

Baru bekerja tak
sampai setaun tapi popularitinya cukup hebat, cam super star kat
kilangnyer tuh....bukan sebab dia cantik...bukan sebab body baeekkk...tapi
sebab dia sorng yg cukup ceria...disenangi oleh sume orang... Erin nih
kejenyer byk terbabit ngan aktiviti luar...jumpa org sana ...jumpa
org sini (kononnyer ler)...so mmg jarang la ade kat opis....kalau
tgk punch card byk kosong dari berisi...tapi org tak cakap apa...sbb
dia kan byk keje luar....mmg 'nature' keje dia cam tuh..

Satu ari tengah sedap si Erin mentekedarah kat luar (time
keje)...dia rasa gatal kat lengan....garu. ..pas tu gatal kat paha lak..
garu lagi...sudah nyer satu badan naik gatal

Mulanyer dia ingatkan elergik ngan makanan tapi sampai 3-4 hari gatalnyer tuh makin
menjadi-jadi..beberapa bahagian badan kulitnyer dah menebal...semacam
kurap dah rupenyer... si Erin mula menggelabah. ..dgn bantuan beberapa
member, si Erin di bawa berjumpa dgn sorang pawang kat ulu
puchong...time tuh separuh kaki die dah tumbuh sisik...Sepanjang
perjalanan ke rumah pawang tu si Erin menangis takhenti...sampai
kat umah pawang Erin dah tah bleh berjalan...sampai ke dada dah
bersisik...tinggal buah dada jer yg masih slamat...

Tanpa berlengah pawang terus menggelupur membaca mentera... cuba
nak selamatkan Erin yg kononnyer terkena badi ular...makin kuat
pawang menggelupur makin cepat bahagian badan erin bertukar jadik
bersisik cam ular..sudahnyer sisik sume dah merayap sampai ke
muka..Seluruh tubuh Erin makin pedih....rasa gatal yg teramat sangat terasa
bagaikan tak dpt dibendung.... Erin menjerit sekuat hati...pawang kat
sebelah dah pengsan...cuma bayangan ular yg memenuhi ruang bilik
tersebut...asap berkepul-kepul kluar dari ubun kepala
Erin...Tiba - tiba satu imej manusia terhasil drp kepulan asap yg kluar
dari kepala Erin tuh..

'Ehh...boss? ......tolong la saya boss...saya janji tamo 'ngulor'
dah...pas nih saya buat keje bebetul...kalau boss nak sumpah
jadik ular pon sumpah la org yg tengah baca email nih...dia pon ngulor
jugak tuh'....he..he. ...he...





0 Budak Comel Komen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...