Burung Ape???

Aku sejak tengok iklan petronas yang raya tuh, pantang dengar burung tau lagi2 kalu dengar pepatah iklan tuh burung ape?burung murai nak..budak2 nih selalu jer sebut..geram gak arr..namun kutabahkanlah jugak kalau tak makan free budak2 nih pelempang cap tangan aku..hehehehe(tu pun kalu berani)..

Mari kita baca version iklan burung murai yang dulu dulu sebelum petronas wat version baru tu

1942
————————————————————

anak: burung ape tu abah?
bapa: burung murai..
anak: burung ape?
bapa: burung murai…
anak: burung ape???
bapa: BURUNG MURAI LA!!! BUTA KAYU KA??? LAHABAU!!!!! HAWAUUU !!! TIKAUUII !!(Mhuahahhahahhaah ! !!!!)

1979
====
Anak:Abah, tu burung ape?
Bapak:Burung Murai, nakk..
Anak : Burung aper?
Bapak : Burung Murai
Anak : Burung aper?
Bapak : Burung Murai
Anak : Burung aper?
Bapak : Burung Murai
Anak : Burung aper?

PELEMPANGGGGGGGGGGG GGGGG!!!! (Sibapak tampor)

Anak : HuaaaaaaHuaaaaaaaHu aaaaaaa!! (meleleh air mata)
Bapak : Besok kalu Tuhan kasi betul-betul telinga kau
tuli baru kau tahu!Udah!!! Jgn permainkan orang
tua-tua tak baik!!!!
………… ……… ……… ……… ……… ……

2007
====
Bapak:Amin, tu burung ape?
Anak:Burung Murai, ayah?.
Bapak : Burung aper?
Anak : Burung Murai
Bapak : Aa aa yer burung Murai.
Anak : Eh!!Kenaper abah tak ulang-ulang tanyer?
Masih power telinga abah ni yer.
Bapak : Yer! Masa dulu kalu arwah datuk kamu panggil
abah suruh ke kedai ke aper, sekali panggil
jer abah dah menyahut.
Abah tak berani nak wat pura-pura pekak macam
ngko selalu buat tue. Barangkali itulah
yang jadi barakahnyer, jadi telinga abah ni
Tuhan kasi klear sampai sekarang.

HuhHuhHuhHuh HuhHuhHuh HuhHuh?.
(yg ni part yg aku gelak siot..)

2020
====
Anak:Abah, tu burung ape?
Bapak:Burung Murai, nakk..
Anak : Burung ape??
Bapak : Burung Murai..
Anak : Burung ape??
Bapak : Burung bapak…
Anak : Bapak ape???
Bapak : Bapak kau..
Anak : HuhHuhHuh
*morale:Hormati la orang tua kamu..

HAHAHAHAHHAHA..tulah suka sangat main2 ngan orang tua..

2012

Burung Murai tapi version siput babi

ANAK: Ayah, ni siput apa?
AYAH: Siput babi

ANAK: Siput apa?
AYAH: Siput babi

ANAK: Siput apa?
AYAH: Siput babi nak

ANAK: Siput apa?
AYAH: Siput babi sayang

ANAK: Siput apa?
AYAH: Siput la..babi!

1 Budak Comel Komen:

Lizzie Yasmin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kah kah kah.. siput lar babi.. hahaha.. mmg dungu lar ank dapat bak mcm tue.. hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...