Gaji yg berkat utk anak...

Sejak bini aku ngandung aku dh mula ambil berat pasal keje..sbb dari gaji kita, kita nk bg mkn anak2 kita kan..jadi keberkatan itu sgt penting..bila nak baca paper online ke nak main fb ke tetiba aku terpikir "eh aku tgh keje ni mana leh buang masa mcm ni" setiap saat kalau boleh nk buat keje nak cari keje...dtg keje awal..balik keje on time hehe..

Keberkatan gaji kita ni lah yg akan melahirkan akhlak anak2 kita kan..setuju tak kengkawan kihkih..kengkadang sedeh tgk org lain keje sambil lewa...asyik main fb je time keje..asyik dtg lambat je..klau skali skala takpe lah juga kan..mcm mana keberkatan tu nk dtg kan..kan kan..

Lagi satu aku agak sedeh lah tgk ada dua tiga budak opis yg tak solat langsung, masuk surau opis pun jarang2..solat kt dlm bilik tak mungkin sbb dorang takde bilik.tak tegur direct lah kt dorang just ajak dorang solat skali sbb waktu dh masuk....kena jaga hati jugak kan..kena bijak dlm berdakwah..cewahhh hehe...

Solat yg penuh tu kunci kejayaan hidup sbenarnya kan..hidup kita akan jadi lebih teratur, di jauhkan dari bala bencana, dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yang baik dan yg lebih penting dpt menjaga keharmonian rumah tangga....

So akhir skali g lah wat keje ye hehehe....

3 Budak Comel Komen:

Mama Adam said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Betul. Pernah dengar ustaz kata, bila kita sering mencuri, akhlak anak yang makan hasil curian akan rosak - mencuri masa di opis

Miss Brenito said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pernah ada rakan seopis yang sedang mengandung tetapi sekali pon tak pernah tengok dia solat, ketika itu sy masih baru.. rupa2nya memang dia tak pernah solat.. ke tempat kerja bertudung tetapi di luar seksi.. tak juga saya tegur sbb nak jaga hati, cume rakan2 yg lebih berusia seperti mak-mak pon tak mainkan peranan menegur.. itu yang terkilan.

kiwi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dakwah secara halu tu lebih sesuai untuk orang sekarang :))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...