Tips Beraya Bagi Yang Single dan Takde Kawan

Tips nie hanya sesuai di baca oleh org yg single dan available sahaje..hehe..bg yang tak single boleh lah g main jauh2..shuh shuh..hehe..tips ni juge sesuai di baca bg mereka yang tidak mempunyai kawan oleh sebab faktor2 yg tidak dpt dielakkan..seperti mereka ni slalu berpindah randah ataupun korang nie memang jenis nerd dan tak suka berkawan hehe..apa pun jom baca tip2 yg aku bg nie

Tengok tv sepanjang hari

Dari pagi sampai ptg korang leh habiskan masa dgn tgnk program2 yg menarik di tv. Dgn cara nie mak korang takkan tanya nape korang tak pergi beraya ke rumah kawan mahupun rumah awek hehe..korang boleh jawab begini "sapa nk tgnk citer2 nie mak kalau semua kuar raya hehe..rugi kita bayar astro bulan mak.baik iz yg tgnk.hee"

Tido sepanjang hari

Tips ni amat sesuai bg kaki tido mahupun kaki bangku hehe..korang bukan sahaja tak yah penat2 g raya umah kawan bahkan jimat kerana korang tak makan bnyk sgt makanan kt umah korang..mak korang pun hepi hehe..baiknyaa anak aku ni..anak sape ni erkkk..hehe..

Kuar tngk wayang

Time raya nie mesti bnyk citer2 yg best kt panggung so korang leh lah wat alasan nie hehe..ckp kt mak korang nk g tngk wayang ngn awek tp sebenarnya korang tngk sorang2 hehe..kalau segan nk beli tiket satu je.baik korang beli dua seat terus so tak malu sgt hihi..awek jual tiket pun tak suspius sgt hehe...seat lg satu boleh wat letak pop corn


Kuar g pancing


Beraya dgn g memancing memang sgt best bg kaki pancing mcm aku hehe..time ni tak ramai org mancing dan ikan tak bnyk pilihan nk pilih umpan hehe..port lubuk ikan pun senang nk cari..tapi korang jgn lah ckp ngn family korang nk g mancing kang tak pasal2 ada kasut terbang hinggap kt muka korang yg mcm umah tak siap tu hehe

Pergi melancong time raya

Time ni tiket semua murah sbb tgnh promotion raya so guna kan peluang ni sebaik2 nya bg yg kedekut taik masin hehehe...kalau boleh g melancong luar dr malaysia.. g US ke zimbabwe ke tanzamania ke so korang tak sedeh sgt time raya

Beraya ke rumah org yang tak dikenali

tips nie hanya sesuai dibuat oleh orang yg berhati kering dan bermuka tebal mahupun yang bermekap tebal hehe...cakap kt tuan rumah tu kita sesama muslim adalah bersaudara.tp pastikan tuan rumah tu org islam..korang jgn main redah je..hehe

Bnykan pergi ke rumah terbuka

Sesape je boleh pergi ke rumah terbuka tak kira korang kenal ke tak tuan rumah tu hehehe..cakap kt family korang yg korang nk beraya ke rumah awek or rumah kawan walaupun itu semua dusta semata hehe..mana tahu korang bertemu jodoh time beraya kt rumah terbuka tu hehe..

selamat mencuba!!


5 Budak Comel Komen:

adn said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kesian...

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

heheh adn..kesian kan hihih

Bukan Eciz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahaaha. terbaek. nak buat ah. ingat yg melancong tu, nak p palestin. bom warga israel. ;p

Kumbang Jingga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

eh eciz..lama tak nmpak..hehe..

kumbang badak said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah.. tips berdasarkan pengalaman.. nak cuba jugak ni.. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...