Letak anak dalam car seat di kerusi hadapan supaya tak lupa...

Mati dipercayai lemas, lapar dalam kereta
 

Baru-baru ni berlaku lagi kes lupa anak dalam kereta..memang dah takdir..kita tak boleh lawan takdir..byk faktor yang menyebabkan lupa salah satu sbb busy nak masuk opis..kedua sbb letak anak kat seat belakang..tapi kalau letak depan bahaya juga kalau berlaku kemalangan sbb boleh kena airbag...tp 2 kes yang berlaku sebelum nie sbb letak kat belakang...faktor2 lain mungkin sbb tinted yang terlalu gelap..jadi org luar tak nampak apa yang ada kt dalam kereta...

Apa-apa pun sama2 lah kita berdoa agar perkara sama tak berulang lagi...aminn

0 Budak Comel Komen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...