soalan ramalan sejarah kertas 2 spm 2013

Aku pun pelik nape ada keyword nie 'soalan ramalan sejarah kertas 2 spm 2013' boleh termasuk dlm blog aku..moden kan skang bebudak la nie.cari soalan ramalan pun dlm tenet..ke cikgu yg cari nie nk wat solan hehe..terus terang aku ckp dulu SPM aku sejarah aku dpt C..abah aku ckp C tu tuk Cacing kihkihkih..

Subjek sejarah nie memang aku benci sejak dari PMR lg..tp aku tgk cara nk score A dlm sejarah nie ada 3 cara..first baca semua fakta yg ada dalam buku teks tu dan buku2 lain..cara nie paling selamat dan paling susah sbb nk kena hafal semua...cara kedua hafal ikut tips soalan ramalan je...cara ni paling berisiko tinggi sbb kenkadang bukan semua solan kuar..cara nie lah yg aku pakai yg menyebbkan aku dpt C hahaha...

Cara ketiga adalah buat semua soalan sejarah tahun2 lepas..insyallah byk solan2 SPM dia recycle dan ubah2 sikit je..so cara nie yg paling efektif..so g cari past year question pastu buat sebanyak mungkin..insyallah atleast dpt A-

Selamat mencuba dan semoga berjaya hehehe

2 Budak Comel Komen:

Rafhani said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahaha..betul.Cara ketiga plg efektif.Tapi dulu sy mmg suka sejarah sbb cikgu best.Boleh hafal fakta time dia ajar.

effortlab said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

blog ni guna toyol tarik visitor kot hehe kalau nak betul2 prepare, hadap semua. tak perlu ramal dah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk