Gengblogger diserang malware!


Kalau ikut kata google site geng blogger ada hosted sites yang intermediaries menyebarkan malware. En google cakap blog tu telokbakong.com/, pergh.net/, localdns.net/

En google jugak cakap blog seperti cari.com.my/, creativespikes.com/, veejenterprise.com/ pun menyebarkan malware nie ke dalam gengblogger.

Harap admin gengblogger dapat selesaikan masalah nie..aku pun bukan tahu sgt pasal malware2 nie.tp kalau ikut aku bende nie pun boleh jadi kalau org yang tak bertanggungjwab duk ping link dapatwang lah linkbuck lah. dorang cuba membuat org click kpd link tu..isk2..

phishing pun aku rasa boleh buatkan webpage tu kena blacklist mcm ade orang wat page gengblogger yang fake ke. tak pun aku rasa ada hackers malaysia nk tunjuk terer dia install backdoor trojan kt page gengblogger tu..

sapa2 yang pasang banner gengblogger kt blog korang pun boleh kena..so kalau ada warning kt blog korang tu maksudnya dh kena lah tu hehe..buang dulu sementara code banner gengblogger smpai masalah nie selesai hehe...

0 Budak Comel Komen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...