Suamiku Encik Rider Hati Tisu


Sinopsis Filem - IMDB Rating 8.5/10 Mengisahkan Rudi lakonan Haron Harjit Sing yang mempunyai banyak saman JPJ. Ini disebabkan motor Rudi kerap kali ditahan JPJ kerana abang2 JPJ tak dapat mengenalpasti jenis sebenar motor yang Rudi pakai. Ini semua berpunca daripada sikap Rudi yang suka mengubahsuai motorsikalnya secara ekstrem. Memuaskan nafsu katanya. 

Namun segalanya berubah apabila Rudi mendapat tahu beliau sebenarnya dari kecik dah dijodohkan dgn Wawa (lakonan Lisa Suvarnabumi), anak kepada seorang pegawai JPJ yg jugak kawan kepada bapak Rudi. Rudi yg pada mulanya tidak suka pada Wawa akhirnya jatuh cinta setelah Wawa turun 50kg daripada 100kg hari2 makan telur, sayur dan just minum air masak.

Namun segalanya berubah apabila Rudi terjumpa posting FB Wawa yang mengutuk keras tindakan seorang penunggang motorsikal Bajaj Pulsar yang memakai lambang BMW. Malu katanya pakai Bajaj. Rudi pun merajuk lantas melarikan diri ke sebuah pusat urut di Dannok. Mampukah Wawa memujuknya? Adakah Wawa akan jadi isteri Rudi yg sah? Adakah Rudi akan menjual motornya selepas berkahwin? Di hospital manakah Wawa akan bersalin lepas bernikah nanti?


Sumber: https://www.facebook.com/SembangDeras

0 Budak Comel Komen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...