Petua merawat bayi kuning

Antara sebab aku post entri ni sbb baby kami kena kuning skit..sabtu lepas g klinik kesihatan check bacaan 207..baby laki dan berdarah o positive memang kebarangkalian kena kuning tinggi..

Ni antara petua yg aku sempat baca..no 1 dan 2 dah buat..kami cuma buat yg bagi mandi baby je..yg bagi baby minum atau makan..tak brani sgt lah...
  1. Beli ubat mandi untuk baby kuning di kedai ubat cina ataupun org kg panggil sensei
  2. Beli ubat mandi untuk baby kuning di farmasi..ni memang agak selamat lah sbb farmasi yg jual
  3. Bagi baby kuning mandi air inai
Kalau korang ada lagi petua2 yg berkesan dan selamat leh g tau ye kt bahagian komen



2 Budak Comel Komen:

Aini Amir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bg susu badan. kerap. kerap baby kencing berak cepat la hilang jaundice.

Rafhani said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

4 org anak sy kene jaundis...dan ikut pengalaman,just bg susu badan byk2 jer.Dan seeloknya ibu jgn makan apa apa jamu dulu smpi hilang jaundis.Petua yg lain tu terpulang...ada yg sesuai ada yg tidak tp nurse ada pesan,jgn mandikan baby dgn ubat kuning sbb ntt xleh beza kuning kat kulit tu kesan dr ubat or jaundis.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...