Sokong keputusan jumaat dan sabtu cuti umum di johor

Semalam sultan johor dah umum hari jumaat ngn sabtu sbg cuti umum..memang sgt sokong lah sbb tiap2 jumaat cedeh aku tgk ramai org melayu islam duk makan lagi time solat jumaat..takkan asyik musafir je kot dorang nie hehe....

Patut bende ni kena laksana di seluruh malaysia supaya senang sikit bila kita nk buat urusan keje ngn negeri lain yg cuti sabtu ahad...lagipun bila ayah tak keje jumaat boleh lah ayah bawak anak2 dorang g masjid..kita ni negara islam..tp kita ikut british buat cuti sabtu ahad sbb dulu british nak g church setiap pagi ahad...tp tak ramai pun aku tgk g church pg ahad..patut negara islam kena utamakan dulu org islam yg nak pergi solat jumaat...

Lagi satu skarang nie kelantan dah nak laksanakan hudud..aku rasa bende ni memang bagus..negeri lain pun patut contohi..Kita boleh tgk skang berita bunuh dan rompak tiap2 hari berlaku kat malaysia..ada org ckp org islam potong tangan dan org bukan islam tak kena potong tangan tak adil..sbenarnya bila laksanakan hudud org yang bukan islam pun kena potong tangan gak..kuasa di tangan pemerintah. Sampai bila nk tunggu suasana kondusif baru nk buat hudud..hanya org jahil je yg akan sentiasa mencari alasan supaya tak dpt buat hudud...buat skang..brunei pun dh mula buat...


1 Budak Comel Komen:

cik senyum said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lama tak bw sni.. :)
btw sokong sgt2 johor umum cuti jumaat. smoga negeri lain akan ikut jejak klantan, kedah, tgganu dan johor..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...