Review perlawanan bola Palestin Vs Malaysia

Semalam kita dh dikejutkan dgn kekalahan malaysia di tangan palestin dgn 6 berbalas kosong..pastu aku komen lah kt page harimau malaya pastu admin harimau malaya suruh aku tulis pasal bola kt blog..tak sangka plak admin HM tau aku ada blog..so kt sini aku nk review sikit  lah pasal perlawanan semalam dr pandangan aku seorang pemain badminton ptg2..haha

Dari skill individu kesemua player palestin ada skill yg tinggi..kesemua player palestin mampu mengejar bola dan merampas bola dari malaysia dgn mudah..

Dari segi ketinggian kesemua player palestin lebih tinggi dari malaysia..jd bila bola tinggi byk dimenangi oleh palestin..

Dari segi pertahanan malaysia tak pandai marking..mcm mana marking kalau duduk jauh dr org yg marking tu..pastu lebih ramai player malaysia tgk bola.penat agaknya..palestin bila menyerang sampai ada tujuh org dalam kotak penalti..

Kita tahu semalam palestin pakai player naturalisasi dr uruguay dan paraguay..jd malaysia pun patut pakai player import sementara nk tunggu budak2 NFDP besar..budak2 NFDP ni pun bila dorang besar nanti mungkin dr segi ketinggian akan kurang sikit dr player negara lain tp possesion bola dorang tinggi jd pihak lawan akan kurang peluang utk hntar bola tinggi..

Malaysia dh kena tukar coach..amik kepakaran luar..main tiki kiki lala ke..main one touch ke.main through pass ke..main shot on target dr luar kotak penalti ke...ni tak asyik bola lambung je..

Berbalik kpd gol2 semalam..ada gol disebabkn kesilapan defender..ada gol sebab perangkap offside palestin.ada gol disebabkan clearing yg lemah..ada gol sbb kita kalah bola tinggi tp kebanyakannya sbb marking loose..posession bola yg lemah..ok itu je review dr seorang blogger yg pandai ckp je hahah


1 Budak Comel Komen:

Apostolos Velios said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

heran jgk tgok palestin tu. bila masa entah diorang berlatih, dahla stamina kuat giler, basic dan teknik kemas.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...