Petua Murah Rezeki

  1. Banyakkan memberi sedekah dan wakaf. Banyak memberi sedekah bukan membuatkan kita bertambah miskin tetapi membuatkan kita bertambah kaya. ALLAH s.w.t akan mengandakan sebanyak 10 kali ganda dari nilai yang kita sedekahkan sama ada dalam bentuk wang, kesihatan ataupun lain-lain perkara contohnya dijauhkan dari bala seperti kemalangan dan sebagainya.
  2. Memberi duit kepada ibubapa. Banyakkan memberi duit kepada ibubapa kita, sekiranya diberi kelapangan balik lah ke kampung sekerap mungkin dan beri duit kepada ibubapa kita
  3. Banyakkan solat dhuha. Mereka yang istiqamah melakukan solat duha akan dimurahkan rezeki.
  4. Membaca surah Al-waqiah pada setiap malam. Sesiapa yang membaca surah Al-waqiah sekurang-kurangnya sekali pada setiap malam tidak akan fakir dan miskin. Ini adalah hadis yang sahih maka kita hendaklah yakin dengan janji ALLAH s.w.t kerana setiap rezeki itu datangnya dari ALLAH s.w.t.
  5. Memberi makan dan minum kepada haiwan yang lapar dan dahaga. Contohnya jika ada kucing minta makanan di kedai makan maka hendaklah kita memberi sedikit makanan kepada kucing tersebut. Kucing tersebut akan mendoakan kita supaya murah rezeki.
  6. Banyakkan berdoa. Banyakkan berdoa kepada ALLAH s.w.t agar kita dimurahkan rezeki. Lebih afdal di waktu-waktu yang mustajab seperti semasa sujud yang terakhir dalam solat, selepas solat, di antara dua kutbah, semasa gerhana matahari dan bulan dan pada bulan puasa.

1 Budak Comel Komen:

belogkiter said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

good info.. nak cuba buat lah agar murah rezeki

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...