Bagaimana kehidupan founder Whatsapp sebelum berjaya

Kagum sbb dia dpt keje ngn yahoo..bukan senang nk dpt keje kt yahoo..no wonder lah dia berjaya...

Mengenal perangai lelaki melalui cara memandu

Bawak kereta di bawah had laju yang ditetapkan
Lelaki seperti ini adalah lelaki yang baik lg sopan dan santun mcm aku hehe....

Bawak dengan kelajuan yang tinggi dan suka beri high beam
Lelaki seperti ini selalunya suka membuat kerja dengan cepat dan agak kurang sifat kesabaran dan kadangkala panas baran

Suka follow kereta lain dengan kelajuan yang sederhana
Lelaki jenis ini adalah yang jenis setia pada pasanganya hehehe..

Kenkadang bawak perlahan kenkadang laju
Lelaki seperti ini selalunya tidak tetap pendirian

Tidak memberi peluang kepada kereta lain untuk masuk laluan depan anda
Seorang yang degil dan tidak suka mengalah..mempunyai ego yang tinggi

Tumbuhan pelik yang berusia lebih 2000 tahun !!!

Ada sesuatu yang hijau dan terlihat asing, tumbuh di Amerika Selatan. Pada pandangan pertama orang mungkin akan berpikir bahawa sesuatu itu adalah spesies makhluk luar angkasa. Namun seasing apapun sesuatu ini terlihat, sel sel hijau ini asli berasal dari bumi. dan dinamakan YARETA.


Juga dikenal sebagai Llareta dalam bahasa Spanyol, tumbuhan ini hanya ditemukan di beberapa negara - Chile, Argentina, Peru dan Bolivia dan tumbuh pada ketinggian antara 3200 sampai 4500 meter - di bawah ketinggian tersebut dan di tempat-tempat selain 4 negara amerika latin tersebut, tanaman ini tidak pernah ditemukan. Tumbuhan ini terlihat besar, namun pada kenyataannya merupakan koloni ribuan individu tanaman kecil yang memiliki bunga termasuk dalam family Apiaceae, secara rasmi diklasifikasikan sebagai Azorella Compacta.

Ada satu hal aneh lainnya tentang Yareta. Mereka sangatlah kuno atau sangat tua. Banyak koloni yareta diperkirakan berumur lebih dari 3000 tahun, yang berarti mereka mulai tumbuh sebelum sejarah manusia yang tercatat berawal.

Namun mengapa tumbuhan ini tampak begitu asing, seperti jamur hijau yang mengalir di atas tanah? Hal ini disebabkan karena lingkungan di mana ia tumbuh. Tumbuhan ini sangat rapat sehingga akan kehilangan panas sesedikit mungkin di malam hari yang sangat dingin pada ketinggian ini. Selain itu, tumbuhan ini tumbuh sedekat mungkin dengan tanah karena suhu tanah dua derajat lebih tinggi dari suhu rata-rata udara disana.

Tumbuhan yareta ini tumbuh begitu rapat dan kuat sehingga penduduk lokal yang akan mengambilnya untuk keperluan bahan bakar seperti memasak, harus menggunakan beliung untuk mengambil tumbuhan ini dari tempatnya. Jeroan atau bagian dalam yareta yang sangat rapat dan gelap kehitaman dapat digunakan untuk membuat resin yang mudah terbakar. Serta digunakan untuk memasak, juga biasa digunakan untuk membantu membuat/menyalakan api. Setidaknya itulah kegunaannya yang diketahui sampai saat ini.

Jumlah yareta yang diambil untuk keperluan manusia begitu banyak dan hal ini membuat para ahli ekologi khawatir tumbuhan ini akan mendekati kepunahan. Jadi, empat negara di mana yareta tumbuh sekarang telah melarang penggunaan yareta - dan diharapkan yareta akan, dari waktu ke waktu menjadi banyak lagi seperti cakupan semula. Waktu dan kesendirianlah yang menjadi teman-teman yareta sebenarnya.

Yareta tetap berdaun sepanjang tahun dan merupakan perennial evergreen dan bunganya, ketika mereka muncul, adalah merah muda atau berwarna lavender. Bunga-bunga ini hermaprodit artinya memiliki kedua elemen jantan dan betina.

Sebagai tumbuhan asli padang rumput Puna Andes, tumbuhan yareta haruslah tangguh, tetapi jika Anda masih memiliki keraguan tentang kebenaran bahwa yareta berasal dari bumi, jangan khawatirkan tentang invasi Yarata ke halaman belakang rumah anda. Tingkat pertumbuhan yareta telah diperkirakan maksimum sekitar 2 cm per tahun. Ditambah lagi yareta tidak bisa tumbuh di dataran rendah apalagi berkembang.

Meskipun yareta tidak digunakan untuk membuat ubat-ubatan sintetis dalam industri ubat, namun penyelidikan sedang dilakukan untuk kualiti ubat dari tumbuhan ini. 






5 makanan yang membuatkan anda semakin bijak


1. Oily Fish-Salmon, Mackerel and Sardines




2. Dark leafy green-spinach, kale and brocolli




3. Eggs





4. Green Tea




5. Chocolate



Jawikan ayat di bawah ini

Siap ada smiley lagi ^_^

Cara untuk mengelakkan dari ulat tiket di station bas

1.Ckp kt ulat tiket tu "sy dh beli tiket lah"...
2.Ckp kt ulat tiket "sy dh beli tiket online guna HP samsung S4 saya"..menyirap ulat tiket tu dgr hehe
3.Ckp kt ulat tiket "sy dtg station bus ni sbb nk berak lah"
4.Ckp kt ulat tiket tu "sy dtg sbb keje cleaner kt sini hehe"
5.Ckp kt ulat tiket tu "sy dtg sini bukan mau beli tiket tapi mau tidur sini sy gelandangan hehe"

Ni nak kata unik ke atau macamana ni?

Gula-gula yang dijual di pasaraya Supermas di Kg. Raja, Besut, Terengganu. Ni nak kata unik ke atau macamana ni?

Betul kah kebanyakan orang kaya takda adab?


Betul kah ramai orang kaya suka parking kereta sesuka hati..ye lah duit byk setakat nak bayaq kompaun kena lock tayar celah gigi je dia byr....suka bawak laju2..pastu bagi high beam kt kereta org lain....ye lah setakat saman 3 ratus ada berpuluh2 pun dorang leh byar rilek je..

Pengumuman nama anak

Nama diberi ialah HARRAZ QADRI...HARRAZ bermaksud yang amat warak manakala QADRI plak bermaksud kesanggupanku..bagi nama yg ke'arab'an sikit supaya bila org dgr nama pun dah tahu agama islam...

Masa lahir berat 3.4kg dan berdarah O positive..maaf lah tak dapat nak post gambar kt sini sbb Harraz kecik lg..takut terkena penyakit ain.penyakit ain takda kaitan ngn org nama ain ye hehe..leh tanya pokcik gugel ye..dekat FB pun tak post pic sbb takut nanti mereka yang dh kawin lama takda anak tgk sedeh...Harraz Qadri bin .....maaf lah nama aku tak leh post kt sini sbb sedap sgt..takut2 nanti korang guna nama aku plak letak nama kt anak korang kihkihkihkih bluekkkkk...:-p


10 Makanan Terbaik Dalam Membentuk Tubuh Ideal

10 Makanan Terbaik Dalam Membentuk Tubuh Ideal - Makan tak hanya sekadar untuk menghilangkan rasa lapar. Anda harus selalu memperhatikan hidangan makanan untuk menjaga keseimbangan nutrisi sehingga tubuh selalu sihat sekaligus mewujudkan berat badan yang ideal. 

Berikut 10 jenis makanan yang berkhasiat bagi kesehatan tubuh Anda:

1. Apple

Merupakan sumber antioksidan terbaik untuk melawan radikal bebas yang menjadi penyebab berbagai penyakit dan penuaan usia. Mengambil apple secara teratur dapat mencegah penyakit jantung. 

2. Avocado


Penyelidik dari Ohio State University mengungkapkan bahawa vitamin yang terkandung dalam buah avacado dapat mencegah pertumbuhan sel penyebab kanser. Avocado merupakan sumber kalori yang sihat dan tidak mengandungi lemak sehingga menjadi pilihan yang tepat untuk menurunkan berat badan. 

3. Blueberry


Mengambil blueberry secara rutin dapat meningkatkan imunitasi tubuh kerana blueberry kaya akan kandungan antioksidan dan anti inflamasi. Penelitian yang dilakukan Texas Women’s University mengungkapkan bahawa buah ini dapat menjaga berat badan tetap ideal.

4. Brokoli

Menurut The American Cancer Society,kandungan fitokimia antikanser dalam brokoli dapat mencegah risiko kanser payudara, usus, dan paru-paru. Kandungan asam folat di dalamnya juga mengurangi risiko penyakit Alzheimer. 

5. Gandum

Kandungan serat yang tinggi membuat makanan berbahan gandum dapat mengatasi masalah pencernaan. Menurut jurnal Obesity, gandum juga berkhasiat mengurangi lemak yang tersembunyi di bahagian dalam perut yang boleh memicu penyakit hati.   


6. Salmon

Jenis ikan laut, seperti salmon mengadungi asam lemak dan omega-3 yang bermanfaat untuk kesihatan jantung dan sistem saraf. 

7. Kacang Almond

Kerana vitamin E yang tinggi, almond menjadi makanan antioksidan yang mampu mencegah kerosakan sel akibat radikal bebas. Almond juga mengandungi serat, zat besi, kalsium, dan riboflavin yang dapat mengurangi penimbunan kalori dalam bentuk lemak tubuh sehingga mengurangi risiko kelebihan berat badan. 

8. Kentang

The Center for Science menemukan fakta bahwa kentang mengandungi vitamin B6 yang bermanfaat untuk menghilangkan stres dan membuat tubuh lebih relaks.

9. Oatmeal

Mengambil semangkuk oatmeal setiap hari dapat menjaga kadar kolesterol dan gula darah tetap normal. Dengan kandungan karbohidrat kompleks dan beta-glucans, yakni jenis serat yang mudah larut dalam air, makanan ini dapat mencegah penyakit jantung dan obesitas.

10. Sayuran Hijau

Sebagai sumber serat yang bebas lemak, sayuran hijau bermanfaat melancarkan pencernaan dan merupakan menu diet yang sihat. Sayuran hijau juga mengandungi kalsium yang berkhasiat memperkuat tulang dan klorofil yang dapat melindungi tubuh terhadap risiko kanser.

Salah paham


Aplikasi camera 360


Sazali dan ayah


Gempar - CIA kesan maklumat terbaru di Malaysia


Gempar - CIA kesan maklumat terbaru di Malaysia
Pihak CIA yg turut terlibat dalam pencarian MH 370 benar-benar terkejut apabila satelit mereka mencerap suatu penemuan baru di Utara Tanah Air Malaysia.
Akibatnya CIA telah mengklasifikasikan tiga negeri di Utara semenanjung, iaitu negeri Kedah, Pulau Pinang dan Perlis sebagai negeri tercangih dan berpotensi dijadikan hub teknologi tinggi.
Ini disebabkan pihak CIA mendapati rata2 rakyat di negeri2 tersebut sering berbicara tentang teknologi satelit atau sebutan ringkasnya SAT contohnya .... maiSAT, SATlagi, dudukSAT ... dan TungguSAT.
Ketiga-tiga negeri ini juga dipercayai turut berkongsi menggunakan satelit mereka sendiri yg dipanggil SATno ... kerana pihak CIA mendapati ayat ini amat kerap digunakan diketiga negeri2 tersebut - Sumber Radio Karat

Kagum dengan cara datuk seri hishammudin speking

setiap hari aku tgk press conf yg dihandle oleh datuk seri hishammudin..disini aku ingin melahirkan rasa kagum dengan public speking datuk seri hishammudin..cara dia speking english tu..wowww..so aku tertanya2..cara dia speking english tu mesti ada kaitan dengan background education dia..so aku cari2..memang terbukti lah..dia pernah bersekolah di aliran english dulu..pastu amik degree law lg..no wonder lah speking mcm ayaq ja.lancar gila..hehe speking gak aku hehe...ni detail background dia

Education[edit]

He was attending Malay College Kuala Kangsar before his father became Deputy Prime Minister in 1973. Upon his father's appointment to the post, he attended St. John's Institution in Kuala Lumpur before going on to the Alice Smith School, also in Kuala Lumpur. From Alice Smith School, he went to the English public school,Cheltenham College.
He graduated with a Bachelor of Laws (LL.B) degree from the University of Wales, Aberystwyth in 1984. He also attended London School of Economics and received a Master of Laws (LL.M) degree in Commercial and Corporate Law in 1988.

Aku pun speking gak omputih ngn engineer2 dari china gak tiap2 hari masa keje..tapi berterabur gila lah english..konsep aku senang ja..janji maksud sampai..haha..tgk org jepun..omputih pun tak reti tapi teknologi dorang sgt hebat...semua buku engineering dorang dlm jepun..command manual semua dlm japanese..perghhh...klau ada org nk hijack satelited dorang klau masuk dlm satelite dorang mesti pening sbb semua command dlm japanese

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...