Psyllium Husk-Ubat diet semula jadi


Aku bukan nk jual ubat MLM ke ape ke..hehe..aku anti MLM ok!!haha...ubat ni bagus tuk mencairkan taik korang hehehe..so kira ubat sembelit yang semulajadi gak lah....tapi sebenarnya ni bukan ubat sembelit tapi bahan semulajadi utk membersih kan saluran perut..

Dia mcm oat tu..ni aku beli kat tesco kajang..kt bahagian tepung2 gandum tu...so sapa yang nak kurus guna bahan semula jadi boleh try mkn ni lah sbb dia serap kolestrol dan buatkan korang rasa kenyang...

Petua merawat bayi kuning

Antara sebab aku post entri ni sbb baby kami kena kuning skit..sabtu lepas g klinik kesihatan check bacaan 207..baby laki dan berdarah o positive memang kebarangkalian kena kuning tinggi..

Ni antara petua yg aku sempat baca..no 1 dan 2 dah buat..kami cuma buat yg bagi mandi baby je..yg bagi baby minum atau makan..tak brani sgt lah...
  1. Beli ubat mandi untuk baby kuning di kedai ubat cina ataupun org kg panggil sensei
  2. Beli ubat mandi untuk baby kuning di farmasi..ni memang agak selamat lah sbb farmasi yg jual
  3. Bagi baby kuning mandi air inai
Kalau korang ada lagi petua2 yg berkesan dan selamat leh g tau ye kt bahagian komen



10 taktik terkini penjenayah


  1. Menyamar sebagai pekerja TNB dan ingin melakukan pemeriksaan di dalam rumah
  2. Menyamar sebagai pekerja Indah Water dan ingin melakukan pemeriksaan di dalam rumah
  3. Menyamar sebagai anggota polis
  4. Membaling telur, tanah atau batu ke cermin depan kereta. Apabila kita berhenti untuk membersihkan cermin, penjenayah akan merompak mangsa
  5. Penjenayah sengaja melanggar bumper belakang kereta dan kemudian akan merompak mangsa. Kejadian selalu berlaku di tempat sunyi
  6. Jangan mudah mengambil minuman atau makanan daripada sesiapa samada yang dikenali, lebih-lebih lagi yang tidak dikenali.Gambar tersebut menunjukkan cara air kotak disuntik dengan bahan penghayal dan digam(seal) semula supaya kelihatan seperti asal sebelum diberi kepada pemangsa
  7. Di sebuah stesen minyak, seorang lelaki datang & memperkenalkan diri beliau sebagai seorang pelukis (artis) kepada seorang wanita, menawarkan diri utk menolong mengisikan minyak petrol, kemudian MEMBERIKAN BISNES CARD.Wanita (mangsa) tanpa sebarang syak wasangka terus menerima bisnes card beliau kerana kebaikan lelaki itu & setelah siap mengisi minyak mangsa masuk ke dalam keretanya untuk beredar.Lelaki itu kemudian masuk ke dalam kereta lain yang sedia dipandu oleh orang lain yang sedang menunggu.Apabila mangsa itu meninggalkan stesen minyak, dia menyedari lelaki tersebut juga keluar dari stesen itu pada masa yang sama.Hampir serta-merta, dia mula berasa pening & tidak dapat menarik nafas dengan sempurna. Dia cuba untuk membuka tingkap & menyedari bahawa ada bau pada tangannya, tangan yang sama menerima kad dari lelaki di stesen minyak tadi.Mangsa kemudian melihat lelaki tersebut mengekorinya di belakang & dia merasakan perlu untuk melakukan sesuatu pada ketika itu. Dia memandu ke jalan masuk rumah orang yang pertama ditemui & mula membunyikan hon berulang kali utk menarik perhatian dan meminta bantuan.Menyedari hal tersebut, lelaki itu terus memandu pergi tetapi mangsa kini merasai keadaan yang agak teruk dan lemah selama beberapa minit barulah dia boleh menarik nafas dengan baik.Setelah penelitian, ada suatu bahan pada kad tersebut yang boleh membahayakan sistem pernafasan manusia.Dadah ini dipanggil 'BURUNDANGA'. (Tidak diketahui orang awam setakat ini) & ia digunakan oleh orang2 yang ingin melumpuhkan mangsa dalam usaha untuk mencuri atau mengambil kesempatan daripada mangsa. Dadah ini dikatakan 4X lebih merbahaya daripada yang biasa. Jadi sila berhati2 & pastikan anda tidak menerima kad daripada seseorang yang tak dikenali ketika anda bersendirian (Kisah benar)
  8. “papa, mama… tolong saya!” Penjenayah menggunakan rakaman suara kanak-kanak. Taktik penjenayah yang cuba mendapatkan wang tebusan tanpa ada mangsa diculik. (Kisah Benar)
  9. Tumpang dan samun. Jangan menumpangkan seseorang yang tidak dikenali tanpa usul periksa.Jangan memberhentikan kenderaan apabila ada penunggang motosikal(dinaikki dua orang) menunjukkan sesuatu ke arah tayar. Sekiranya kereta dapat di pandu dengan elok tidak rasa pancit sila berhenti di tempat yang selamat contohnya balai polis.
  10. Berhati-hati apabila ada orang hendak tukar duit.terutama note yang besar RM100 atau RM50, Kemungkinan duit palsu
P.S / Berhati-hati di tempat seperti ATM dan stesen minyak...penjenayah selalu mengsasarkan tempat-tempat seperti ini.

Dua jenis riba ialah...

P.S / Fakta menarik: Hampir 90 peratus org yg baca ni juga tak tahu jawapan sebenar hehehe

Dah penat bagitau...

Nampaknya permintaan terhadap katak terlalu tinggi sehingga tak mampu tokey nak melayan permintaan untuk membeli katak

Cara oghang utaqa letak notis kat pintu

Jgn biaq pintu terpelahang, sat ni bewak terepa.tudia habaq maiii..hihi

Sign board paling garang di mesin atm



Amboi garangnya amaran ni. Mesti tak der sapa yang berani bukak kotak takut jadi bodoh.

Cari katak dalam pic ni



























Jawapan:Bawah skali kat tengah

Notis daripada bos


Typo paling berani dalam sejarah malaysia

Ini bukan edited tau..memang real punya haha..
die dah lama pendam tu..dah lamaa dah,.hahaha..Aku tak tau mcm mana nak bersangka baik. Punya besaq font tu. Tahniah jadi tahinah. Hahahahaha

Satu entry satu hari..

Walaupun blog ni dah tak ramai org tgk tp aku still gak nak post sbb blog nie dh mcm diari hidup aku...jumlah entry pun dh cecah 2239..tp still tak leh challenge ben ashaari..sehari berpost2 entri dia punya banyak...

skang aku dah set kt schedule post blog..setiap hari kul 7.30pg akan publish satu entry kecuali hari sabtu dan ahad..hehe mcm keje opis plak sabtu ahad cuti...kenkadang aku buat 2-3 entry tp aku schedule post tu..tak post serentak...sehari satu post pun dh cukup kan..bukannya ramai sgt pun yg baca kan...

P.S / Mood tak sabar tunggu baby kuar hehehe...


Semua bende org curi


Cara Menyekat Panggilan di Telefon

Tutorial ini hanyalah untuk telefon samsung sahaja yea kawan-kawan. Jom kita tengok bagaimana.

Ikuti langkah-langkah berikut:-
SETTING > CALL SETTING > ALL CALLS > AUTO REJECT > ENABLE AUTO REJECT > AUTO REJECT LIST
Masukkan nombor telefon yang korang tak berkenan dalam senarai tersebut. In sha Allah korang tidak akan menerima sebarang gangguan daripada mereka yang tidak diingini. Walaubagaimanapun, telefon kita akan tetap memberikan notification tentang panggilan dari nombor yang telah kita listkan di dalam senarai tersebut. Sekurang-kurangnya panggilan tersebut tidak mengganggu kita.

Cara yang paling aku rasa berkesan ialah..korang angkat call org yg ganggu kita tu pastu korang jangan dengar tau tapi biar je sampai bill dia melambung tinggi hahahaha...biar dia ckp sorang2..ini adalah cara seorang legend hahahaha....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...