Banjir?tiada masalah..


Klau ye pn nk angkt mtor..xkn dgn org2nye skli kot..agk2 ar..hahahaaa..!!

Kreativiti dlm menyelesaikan masalah

Pengiraan berat dan daya tujahan kena tepat kalau tak tenggelam..hehe..dorang ni semua genius ni..tgk je tak pakai baju...

Kucing nerd

wakakakaka..kesian dia..tp kucing memang baik kan..apa tuan dia buat dia ikut je hehe

Airbag murah murah...

Jenama airbag ni guna slogan 'plastik pecah muka bersepah'

Menyelam guna tong gas

Lama skit dok dlm laut...gas byk hihi

Mahu menjana wang dangan hanya Login Facebook?

haha,ingat senang mau dapat duit?
kalau log in fb boleh duit, adik aku darjah 2 pun boleh kaya

Cara Perempuan Isi Minyak Kereta

Ini lah stail mas idayu

Kak mintak duit sikit...

P.S / Klau adik mintak duit tu siasat betul2 dulu jgn main bagi je..mintk resit tunjuk bukti hehehe

APASAL MALAS SEMBAHYANG???



Apasal la aku malas sembahyang,
Tuhan kasi aku jasad siap dengan bayang - bayang,
Bukan ke lebih beruntung daripada tiang,
Berdiri tanpa roh malam & siang...

Apasal la aku malas sembahyang,
Kerja dah best keluarga pun dah senang,
Negara pun dah aman tidak lagi hidup berdagang,
Takkan lima minit lima waktu aku tak boleh luang.....

Apasal la aku malas sembahyang,
Tuhan kasi otak supaya aku tak bangang,
Tuhan kasi ilmu boleh fikir susah senang,
Tuhan kasi nikmat kenapa aku tak kenang...

Apasal la aku malas sembahyang,
Main bola aku sanggup sampai petang,
Beli tiket konsert aku sanggup beratur panjang,
Apa la aku ingat masuk syurga boleh hutang...?

Apasal la aku malas sembahyang,
Aku kena ingat umur Kita bukannya panjang,
Pagi Kita sihat petang boleh kejang,
Nanti dalam kubur kena balun sorang - sorang....

Apasal la aku malas sembahyang,
Siksa neraka Cuba la aku bayang,
Perjalanan akhirat memang terlalu panjang,
Janji Allah Taala akan tertunai tak siapa boleh halang!!!


Sumber asal:  http://blogtokwan.blogspot.com/

Version Puisi Kumbang Jingga

  Apasal la aku malas sembahyang,
Tengok kuch kuch hotai ai bukan main panjang
Main badminton plak sampai ke petang
Takkan lima minit lima waktu aku tak boleh luang.....

 Apasal la aku malas sembahyang,
Makan kenyang hati senang,
Dapat isteri cantik bersayang-sayang,
Apa salahnya aku sembahyang tanda mengenang.....

Apasal la aku malas sembahyang,
Jiwa kosong rasa tak tenang,
Ada saja perkara tak senang,
Rupa-rupanya malas nak sembahyang....

Pelajar USM nyaris maut terjatuh dari tingkat tujuh asrama


GEORGETOWN: Seorang pelajar lelaki Universiti Sains Malaysia (USM) parah selepas terjatuh dari tingkat tujuh asramanya, di sini hari ini.

Pada kejadian jam 11.30 pagi, pelajar berusia 21 tahun itu ditemui dalam kedaaan terlentang di atas bumbung parkir kereta selepas dikatakan terjatuh menerusi tingkap biliknya. 

Sumber polis berkata berdasarkan maklumat rakan sebiliknya, siswa dari Pusat Pengajian Pengurusan itu berkelakuan tidak normal dan mengalami kemurungan sebelum kejadian.

"Pelajar itu dikatakan berada dalam keadaan histeria, kerap mandi dan berbogel di dalam biliknya," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Ketua Polis Daerah Timur Laut ACP Gan Kong Meng ketika dihubungi mengesahkan kejadian dan beliau berkata pelajar berkenaan dikejarkan ke Hospital Pulau Pinang untuk rawatan lanjut.

"Pelajar itu masih dalam keadaan separuh sedar dan tidak boleh bercakap. Siasatan awal mendapati tiada unsur jenayah dalam kes ini," katanya.

Sementara itu, dalam kes berasingan, Gan berkata seorang lelaki maut selepas terjun dari tingkat enam Pangsapuri Desa Garden, Jalan Van Praagh awal hari ini.

Vincent Boo Kean Aun, 23, dikatakan bertengkar dengan teman wanitanya yang tinggal di tingkat satu pangsapuri yang sama sebelum mayatnya ditemui di halaman pangsapuri itu pada jam 5.15 pagi.

Beliau berkata lelaki itu meninggal dunia di tempat kejadian selepas mengalami kecederaan parah di seluruh badan dan mayatnya dihantar ke Jabatan Forensik Hospital Pulau Pinang untuk bedah siasat. - Bernama

Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta

Tadi tengah duk blogwalking terbaca satu entry[Link] pasal dia baru abis tgk satu citer jepun nie..aku pun baru abis tgk satu drama jpun gak..tajuk dia 'Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta' Hah panjang tak tajuk dia hehe..maksud dia 'You thought me all the precious thing'


Drama ini menggandingkan hero dan heroin popular Jepun, Haruma Miura dan Toda Erika... Sebuah drama sangat romantik... Banyak komen yang positif daripada penonton... rata-rata menyatakan drama ni mempunyai jalan cerita yang menarik...

Drama ini mengisahkan tentang Natsumi Umemura(guru bahasa inggeris) dan Shuji Kashiwagi(guru biologi) mengajar disekolah yang sama iaitu di Sekolah Tinggi Meiryo.. Sebelum ini Shuji dan Natsumi pernah belajar disekolah tinggi dan universiti yang sama.. bermakna mereka telah lama menjalin hubungan cinta... Oleh itu mereka merancang ingin berkahwin dalam tempoh 3 bulan... Kawan Natsumi, Sayaka Todo, seorang perancang perkahwinan membantu pasangan bahagia ini dalam merancang hari perkahwinan mereka... Segala pilihan dan keputusan terletak ditangan Natsumi dan Shuji...

Namun, Shuji berasa bersalah terhadap Natsumi tunang shuji,, kerana pada suatu pagi,, tanpa disedari dia tidur dengan seorang perempuan dalam keadaan tidak berbaju.. Dia cuba imbas kembali kejadian dia mabuk dan bertemu dengan seorang perempuan cantik... Shuji berasa malu dengan perbuatannya lalu memberikan perempuan itu kunci rumah dan dia terus pergi ke tempat ke tempat kerja...

Shuji ingin melupakan perkara tersebut apabila berada disekolah.. Setiba disekolah ada seorang pelajar perempuan, Hikari memulangkan kunci rumah kepadanya... pada ketika itu baru dia perasan,, perempuan itu ialah pelajarnya sendiri.....

Apakah itu suboh gajah?

Suboh gajah ni nama yg org melayu bg tak silap aku hehe...suboh gajah nie kalau korang tidor malam pastu bila sedaq2 dah jadi gajah hehe..gurau je..maksud aku sedaq2 je dah lepas waktu syuruk...sape tak tahu syuruk tu ape memang tak tahu lah nk ckp ape hehe..

Jadi wajib untuk kita untuk terus solat suboh apabila bangun tanpa perlu niat qada.jgn tunggu sampai waktu zohor....niat subuh mcm biasa..sama lah juga kalau time sedaq pun kalau terlupa terus solat tanpa perlu niat qada sbb tertidur atau terlupa tak berdosa..tp wajib qada ikut imam syafie..

Klau bangun2 je dah masuk waktu zohor pun sama gak terus solat subuh dulu pastu ikut turutan solat zuhur mcm biasa....kalau yg lagi dasyat tidoq dari malam sampai asaq tak sedaq bangun solat subuh dulu, pastu zohor baru sambung solat asaq. ikut tertib mcm jamak dan qasar gak..

Kalau yg sedaq dalam waktu subuh pastu bangun tutup jam loceng pastu tidoq balik dikira berdosa dan tetap wajib qada bila bangun tidoq..tapi kalau yang kes berjalan sambil tidoq pastu tutup jam loceng tanpa sedaq kira tak berdosa lah sbb tak sedaq diri buat bende tu hehehe..jgn ingat takde bende nie.ade sbb aku pernah wat.hehehe..

Sumber rujukan : http://www.darulnuman.com/index.php?option=com_content&view=article&id=77&Itemid=139


Renungan sekejap...

kucing menggatal ngan arnab

Signboard depan pagar TNB

tnb entrance notice

A gentle reminder

No Fxxking Sign On The Bus
A gentle reminder, kindly no smoking, no littering, no foods and drinks and no fxxking on the bus. I’m sure you know what fxxking stands for. Enjoy your bus ride!

Google maps wat lawak

Jangan pandang sipot takde mata...hehehe

Salah masuk barisan

Fakta Menganai Kucing Mesti Diketahui..Mari Baca..

Bagi penggemar kucing boleh la cuba tengok ada tak ciri-ciri ni kat kucing kesayangan korang…

images 6 (Gambar)Fakta Menganai Kucing Mesti Diketahui..Mari Baca..
  • Kucing yang matang memiliki sekitar 30 gigi dalam mulutnya, sementara anak kucing memiliki 26 buah gigi.
  • Kucing dengan bulu putih dan mata biru biasanya terlahir tuli, walaupun begitu indera lain mereka berkembang sebagai gantinya.
misai (Gambar)Fakta Menganai Kucing Mesti Diketahui..Mari Baca..
  • Misai pada kucing sangat sensitif dan dapat merasakan perubahan tekanan udarabahkan yang kecil sekalipun. Kemampuan ini membuat kucing boleh menggunakannya sebagai  alternatif untuk bergerak dalam kegelapan ketika ia tidak boleh melihat.
  • Walaupun kucing mempunyai 5 jari di kaki depan, mereka hanya mempunyai 4 jari padakaki belakang. Namun pada beberapa kucing dapat lahir dengan jari banyak sampai 7bahkan dengan tulang tambahan.
  • Pada saat kucing berumur 6 bulan, itu sama dengan 10 tahun usia manusia.
  • Jika anda memerlukan sinar UV untuk melihat, pakai saja kencing kucing, kerana kencing mereka menyala dalam gelap.
  • Tahukah kamu, kucing (Felis silvestrid-catus), terutama kucing rumah adalah salah satu haiwan predator paling hebat di dunia. Kucing ini mampu membunuh dan atau memakan beberapa ribu spesies, mengalahkan kucing besar (seperti singa, harimau, danseumpamanya) yang hanya mampu memangsa kurang dari 100 spesies.
  • Kucing telah berasosiasi dengan kehidupan manusia sekurang-kurangnya sejak 3500tahun yang lalu. Ketika itu orang Mesir kuno telah menggunakan kucing untuk mengusir hama tikus dan haiwan pengerat lain dari hasil tuai mereka.Namun, percaya atau tidak, di dunia ini hanya terdapat 1% populasi kucing di dunia yangtermasuk laluan murni atau kucing bangsa. Selebihnya, adalah kucing hasil pencampurandari pelbagai bangsa atau biasa yang kita sebut sebagai kucing kampung. Kerana itu,kucing bangsa termasuk kucing yang paling sering anda cari dan mahal harganya.
gemok (Gambar)Fakta Menganai Kucing Mesti Diketahui..Mari Baca..
  • Kucing biasanya mempunyai berat badan antara 2,5 hingga 7 kg dan jarang melebihi 10kg, kecuali diberi makan berlebih.
  • Dalam penangkaran, kucing dapat hidup selama 15 hingga 20 tahun, dimana kucing tertua pernah diketahui berusia 36 tahun! Kucing liar yang hidup di persekitaran keadaan moden hanya mampu hidup selama 2 tahun atau bahkan kurang dari itu.
  • Kucing termasuk haiwan yang sangat bersih. Mereka sering merawat diri dengan menjilati rambut mereka. Saliva atau air liur mereka mempunyai daya pembersihan yang kuat, tapi dapat mencetuskan alahan pada manusia.
images 61 (Gambar)Fakta Menganai Kucing Mesti Diketahui..Mari Baca..
  • Kucing merupakan haiwan yang kuat tidur. Waktu tidurnya berubah-ubah di antara 12 - 16jam sehari, dengan angka rata-rata 13 - 14 jam. Tapi tidak jarang dijumpai kucing yang tidur selama 20 jam dalam satu hari.
  • Percaya atau tidak, di abad pertengahan kucing dianggap berasosiasi dengan penyihir dan sering dibunuh dengan cara dibakar dan dilempar dari tempat tinggi. Sejumlah ahli sejarah percaya bahawa wabak Black Death atau wabak pes menyebar dengan cepat diEropah pada abad ke-14 akibat tahyul itu. Hal itu disebabkan banyaknya pembunuhan kucing yang dilakukan sehingga meningkatkan populasi tikus yang membawa wabak pes.
  • Pada mata kucing ada lapisan pemantul cahaya yang dinamakan tapetum lucidum, yang menyebabkan mata kucing berpendar di malam hari. Lapisan pemantul ini dapat menyerap cahaya 6 kali lebih kuat daripada mata manusia, yang membolehkan kucing untuk dapat melihat di kegelapan.
  • Di Indonesia, suara kucing sering ditulis dengan kata ”Meong”. Dalam bahasa Inggerisyang digunakan di Amerika, suara kucing sering ditulis dengan ”Meow”. Di negara Inggerissendiri, suara kucing ditulis ”Miaow”. Kalau bahasa Jepun sering ditulis dengan kata ”nya”.
images 13 (Gambar)Fakta Menganai Kucing Mesti Diketahui..Mari Baca..
images 22 (Gambar)Fakta Menganai Kucing Mesti Diketahui..Mari Baca..
images 32 (Gambar)Fakta Menganai Kucing Mesti Diketahui..Mari Baca..
Kucing langka
Berikut ini beberapa jenis kucing langka yang terancam di muka bumi, iaitu:
  • Kucing Civet - Hanya terdapat sekitar 250 ekor kucing mirip musang di Malabar, Asia yang berjuang dari kepunahan
download 11 (Gambar)Fakta Menganai Kucing Mesti Diketahui..Mari Baca..
  • Kucing Iriomote (Kucing Hutan)- Ditemui di kepulauan Jepun Iriomotejima, dengan jumlah kurang dari 100 ekor.
download1 (Gambar)Fakta Menganai Kucing Mesti Diketahui..Mari Baca..

Akitek

proton iswara car in mr bean show :p



Kereta iswara interframe dlm rancangan mr bean hehehe..dasyat2

Perkataan yang biasa dengar dalam drama korea


Actually drama korea aku kurang sikit tgk sbb drama korea ni meleret2 sampai berpuluh2 episode..tp nk kongsi gak lah word2 yg aku biase dengar dalam drama korea plak..
  • Saranghaeyo / saranghae / - i love u
  • Kamsahamnida - terima kasih
  • Kencana - Its ok, takpa saya tak ape2..bergantung kpd keadaan gak maksud dia
  • Anya haseo / Yoboseyo - Hello..tgk bukan main panjang..selalu time dorang angkat tepon gak
  • Kure / kureso - Ok, sure
  • Aigoooo! / Aishhhhh !! - Dorang selalu ckp bila ada yg tak kena..mcm OMG lah hehe
  • Yah !!!! - Ini pun dorang suka sebut dalam drama..lebih ckp mcm 'hey' 'oi'
  • Oppaaaaaa - Maksud dia Oppah haha..tipu je..maksud mcm abg kot
  • Nuna/noona - Ini selalu laki sebut kt pompuan..kata ganti diri wanita, gadis, perempuan
  • hyung - Ini plak kalau gadis panggil kt laki kot (kena ckp dengan manja haha)
  • Alreseo - Baiklah
  • Ottoke -Apa yang patut aku buat....tgk ayat pendek maksud panjang plak haha
  • Deh / Ne -yes, betul tu
  • Bo, boragu, mworago - Apa yg kamu ckp..tgk mcm2 sebutan kan..tgk slang dan dialect tmpt kt sana lah hehe
  • Wae? -kenapa?
  • Chongmal! / Jinja! -really!
  • Anni - No
  • Gurae -Thats right
  • Arasso - Okay...ini lah word yg paling byk dorang sebut..tak caya try tgk hehe
  • Appa -Ayah
  • Omma -Mak
  • Ahjumma -Perempuan tua, makcik
  • Ahjussi - Pak cik.lelaki tua
  • halmoni -nenek
  • Halboji -Atuk
  • Hajiman -tetapi, tapi..kalau hajima je itu maksudnya berhenti...
  • Krayyyyy - I see, o mcm tu kaa hehehe
  • Teso -lupa..bukan tesco tau..teso hehe
  • Biyane - Maaf
  • Boyaaaaa / Moyaaaa - What the heck hehehe
  • Opsoh -takda hehe
  • Molla, mulla - saya tak tahu
  • hwaiting /fighting - Usaha lg..kena ckp dengan cute sambil kenyit sebelah mata hehe
Kalau ada lg korang tau komen lah ye..tp jgn lupa letak maksud skali...

Patutkah kita bimbang???


Aku rasa tak perlu lah kita bimbang..biar kerajaan yg uruskan hehehe...

Peringatan ada AES sebelum tol kajang menghala ke KL


Peringatan ada AES sebelum tol kajang menghala ke KL..korang jangan ingat sini had laju 110km..sini cuma 90km je...ramai kena kt sini sbb org ingat had laju limit 110km..signboard 90 km yg terdekat adalah sebelum tol bangi...ramai tak pasan...reason letak kt sini sbb sini kawasan kemalangan maut yg tinggi..tak tau betul ke tidak..sebelum pasang AES ni aku lalu tiap2 hari kt sini jarang nampak accident kt area ni...ermm..muskil2..

Patut letak kt jalan slalu accident kt sg besi tu.sebelah kubur cina tu..yg limit dia tulis 50km.sebelum tol besi..tmpt tu org selalu terjun tu..klau korang prasan situ besi penghadang tepi takde..tak ganti lg pun hehehe...

AES tumbang atau ditumbangkan?


P/S : Ini bukan khianat ini kemalangan....kemalangan memang tak dapat diatasi walaupun pasang kamera AES....itulah namanya Qada dan Qadar....hu hu hu..

kot ye pun marah ngn AES jgn lah sampai g langgar hehe

Agak2 ada x sapa2 yang jadi bengong macam ni?





P.S Gambar tu tak mencerminkan perempuan mahupun lelaki wokey hehehehe..sesape saje leh terkena situasi bengong nie wakakakakaka

Perkataan yang biasa dengar dalam drama jepun


Sejak aku study kt u memang byk tgk citer korea dan jepun..sampai keje pun duk tgk lg..so disebabkan byk sgt tgk drama jepun nie sampai kenkadang bila kita dengar certain2 word tu kita dh paham apa maksud dia..

So arini aku nk share word2 yg biase kita dengar dalam drama jepun..by ear tau..kalau salah tolong betul kan ye..ye lah aku bukan ada formal learning cam budak stdy kt jepun tu hehe..

  • Aishiteru - maksudnya saya cinta awk..i love u
  • Daisuki - selalu aku dgr mcm maksudnya saya suka awk
  • Watashiwa, atashi, orewa, bokuwa - Saya
  • Namaewa - Nama saya
  • Kawaiiiiiii - Comellllllll hehehe
  • Kakkoiiiii - hebat, hensem, cantik ermm lebih kurang lah..
  • Umaiiiii - Sedap, manis
  • Itiddakimas -Selamat menjamu selera..ada org ckp ni doa dorang mkn tak tau lah betul ke tak...
  • oikairiii - Saya dh pulang
  • Hontoni - Really..sungguh..byk...depend keadaan gak aku tgk
  • Demo - 'Tapi' ....word ni memang byk sgt dorang sebut
  • Hayakun - Cepat siki
  • Chotto - Tunggu jap..sikit..
  • Jaa nee - Selamat tinggal
  • Matta - Jumpa lg
  • Moshi moshi -Ini bila dorang angkat tepon
  • Arigato - time kaseh
  • Arimasen - mintak maaf
  • Onna- wanita dewasa
  • Ottosan - Bapa
  • Okasan -  mak
  • Senpai - senior
  • Hentai -Pervet hehehe
  • Otaku - Fanatik komik, manga
  • Ikekko - Jom gerak
  • Kekkon - Kawin
  • Doresu -Dress
  • Tabun -mungkin, maybe
  • Sokka -I see
  • Sensei - Cikgu
  • Usoppp -Tipuuu
  • Gambate -Usaha lg
  • Omedeto -Tahniah
  • Urusaii -Nyibuk je
  • Neko -Kucing
Kalau ada lg korang tau komen lah ye..tp jgn lupa letak maksud skali...

Banyaknya org Amerika baca blog aku..

Tiap2 minggu org yg duk kt amerika adalah yg kedua terbanyak baca blog aku..ermmm..korang camne..sama jugak ke..maybe ramai org melayu duk sana kot especially student kot...kak aku yg sulung pun dulu blajar kt us gak..kt missouri, us

Pekerja paling cekap di dunia

Filem pendek terbaik

Tadi masa blogjogging terbaca entri dear yayah pasal filem pendek ni..so aku pun tengok lah.perghhh..filem pendek yg best lah..byk mengingatkan aku zaman kecik2 dulu sbb dulu aku beranak kt kuala nerang....rumah aku zaman tu depan ngn ladang tebu padang terap..bukan ladang tebu chuping..tp lebih kurang lah...ladang tebu gak

Masa tu aku tadika lg..dan muka aku sgt comel dan cute masa tu..bile dorang start tebang tebu aku g kt pagar kt ladang tu aku mintak sebatang dua kt org yg tebang tu hehehe..dorang bg sbb aku comel..hehe..rasanya org yg tebang tu org siam..sbb situ dh sempadan siam..

Filem pendek ni jugak ada g wang kelian..mak aku memang sgt suka shopping kt wang kelian..hehe..tp tak pernah bawak aku skali huhu..filem ni jugak ada citer pasal UFO..aku suka bygkan UFO landing kt sawah hehe..aku bayangkan pokok2 padi yg terbalik tu UFO yg wat..kira mcm the sign lah..hehe..ok sampai situ je..sape rajin leh layan filem pendek ni kt bawah ye...tataaa....

Cannibal makan bontot perempuan?


Tgk..mcm2 skang org cari kt tenet..ada org cari pasal 'cannibal makan bontot perempuan' hehe.bersangka baik..mungkin dia tengah buat research Phd tentang cannibal kot..tp setahu aku lah takde plak aku tulis pasal cannibal..erm..hairan bin ajaib....cuma apa yg aku nk ckp kt sini ialah..bloglist yg kita letak kt tepi blog kita juga memainkan peranan dalam keyword yg org search kt tenet..so dia jd mcm sbhagian SEO.. sbb tu korang tgk blog aku byk bloglist hehe..itu lah rahsianyaaaaaaaaa....OMG..bye..bye..bye...


Jom buat ujian minda!

Assalamualaikum

Selamat pagi/petang/malam sumer. Hari ni apa kata kita buat test minda nak tak? Jangan tensen2 k. Jawab soalan berikut dengan tenang dan rileks..hehe




Soalan 1

Anda sedang menyertai satu pertandingan lumba lari. Anda telah memintas peserta nombor dua.
Soalannya anda sekarang di kedudukan nombor berapa?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jawapan 1

Jika jawapan anda adalah kedudukan nombor 1, maka jawapan anda salah!

Jika anda memintas peserta nombor 2 maka anda sekarang adalah peserta nombor 2!

Soalan 2 

Jika anda memintas peserta terakhir. Sekarang anda sedang dalam kedudukan nombor berapa?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jawapan 2

Jika jawapan anda ialah anda sedang pada kedudukan kedua terakhir, maka jawapan anda salah!

Beritahu saya bagaimana anda boleh memintas peserta terakhir jika bukan anda adalah yang terakhir? hehe


Soalan 3

Soalan berikut adalah soalan aritmetik. Anda hanya boleh mengira dalam kepala sahaja dalam masa yang singkat. Tidak perlu untuk untuk ambil masa yang lama.


Ambil 1000 kemudian tambah dengan 40,
kemudian tambah lagi 1000 dan tambah lagi 30,
sekali lagi tambah lagi 1000 dan tambah lagi dengan 20,
sekarang tambah 1000,
dan terakhir tambah lagi 10

berapa jawapan anda?  jawab dalam masa 1 minit!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jawapan 3

Adakah jawapan anda 5000?

Jawapan anda salah! Jawapan sebenar ialah 4100. Tahniah kepada yang dapat jawab dengan betul..hehe


Soalan ke 4

Ayah Marry mempunyai 5 orang anak perempuan :

1. Nana, 2. Nini, 3. Nene, 4. Nono, 5.......

Anak ke lima ialah?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Jawapan ke 5

Jawapan anda adalah Nunu?

Jawapan yang betul adalah Marry.. Baca soalan tu sekali lagi!


Soalan ke 6

Baik, kita di soalan terakhir. Kali ini sila fikir betul2 sebelum membuat jawapan. Okes?

Seorang yang pekak datang ke kedai runcit untuk membeli berus gigi. Jadi beliau mendapatkan tuan kedai dan mengayakan seperti sedang menggosok gigi. Tuan kedai terus faham dan memberi beliau sebatang berus gigi.

Kemudian datang seorang buta ke kedai runcit yang sama. Beliau ingin membeli kaca mata hitam. Pada pendapat anda, bagai mana cara beliau membuatkan tuan kedai itu faham akan kehendaknya?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jawapan ke 6

Jawapannya senang aje. Beliau buka mulut dan cakap ; "Saya nak beli spek mata hitam satu"

Ehehee..itu sahaja ujian minda untuk hari ini.

Have a nice day friends!

Ujian kesegaran minda



Jawab spontan, jangan byk fikir!
Baca satu demi satu!
Concentrate!

1. Kertas A4 apa warna dia ?

2. Asap warna dia ?

3. Tisu warna dia apa ?

4. Lembu minum apa ?

yang jawab susu konsentrasi anda terganggu, sbb lembu minum air..

1. Rambut anda warna apa ?

2. Tulisan ini warnanya apa ?

3. Jalan raya warnanya apa ?

4. Kelawar tidurnya bila ?

yang jawab malam, ertinya konsentrasi anda terganggu. sbb kelawar tidur siang hari.

1. Warna cendol apa ?

2. Daun kelapa warnanya apa ?

3. Warna bagi kebanyakan daun ?

4. Harimau makannya apa ?

yang jawab rumput itu salah. sbb harimau makan daging

Pasangan mesra alam


Makwe : Syg .. Tak sangka kn dh 6 tahun kite couple ?

Pakwe : Yela kn baby .. Dh 6 tahun .. Kejap je rase ..


Makwe : Kn .. Dlm 6 tahun ni semua kite dh try .. Peluk2 dh , cium2 dh , tidur sekatil pn dh .. Ape lg ea yg tinggal syg ?

Pakwe : Tinggal nk masuk NERAKA je baby ..

Makwe : (T_____T)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk