Duit TV Sape Nak Bayar??



cucu yg seorang ini terlampau bijak atau ingin membalas dendam?? Hahahhaha.. Kesian nenek.. Kedekut taik idung masin pnye cucu.......

6Pack Within 6Minutes



 P.S dan juga ambil masa beberapa minit untuk hilang bentuknya

NEW PARKING SENSOR



barking sensor..

Puan Devi di ban Tesco

surat yang diterima puan devi dari pengurusan tesco:

Puan Devi,
Kami meminta maaf kerana Puan Devi telah dihalang selamanya memasuki mana2 Tesco di Malaysia. Ini adalah disebabkan oleh tingkah laku suami Puan Devi, Mr Subramaniam yang melakukan berbagai2 kesalahan yang di premis kami.

Diantara kesalahan2 itu ialah ;

2 Feb Mengambil 24 kotak kondom dan meletakkan kedalam bakul orang lain semasa mereka sedang leka membeli belah.

12 Feb Sengaja menumpahkan tomato jus dilorong yang menuju ke tandas wanita.

13 Feb Sengaja mengalihkan notis "AWAS-LANTAI LICIN" ketempat yang ber karpet.

25 Mar Memasang kemah2 ditempat jualan "campings and outdoors" dan memanggil kanak2 tinggal didalam kemah2 tersebut dgn syarat kanak2 itu mengambil bantal dari tempat jualan perabut.

27 April Merenung tepat ke kamera keselamatan dan menggunakannya sebagai cermin untuk mengorek hidung.

P.S /  Just kidding..hehe..Y So Seyes Lor

 

Tolonglah jangan curik!!!



kesian dorg ni...

Edisi komik-salah sangka

Tukar dialog

True Stori

Old VS New

Jemputan Kahwin....

Snap dr hp je hehe..sowi senget
Di jemput semua kpd blogger2 untuk dtg ke majlis perkahwinan kami yang akan berlangsing pada 3 dan 4 March 2012...doa2 kan kami bertambah langsing sbb takut tak muat baju kawin hehe.makin bulat sbb hepi hehe...kami buat majlis sederhana je..kad kawin pun buat simple2 je mcm kad kawin lisa surihani hehe..bajet je

Kad Kawin Lisa Suri Rumah Tangga.. skang dia dh nak m'dirikan rumah tangga hehe
Erm..tak mampu nk wat mcm kad kawin ahsraf muslim huhu..tp wat kt tmpt yg sama ashraf muslim buat hehe..tunang aku ckp ashraff muslim wat kt situ hehe..

Kad kawin ashraf muslim...cantik kan..
P.S Untuk peta leh tgk kt facebook event facebook kami ye hehe...mcm tak ikhlas je kan jemput kih kih..mcm ajak2 ayam hehe..

muke gembira tak BOLEH BLAH!!!

P.S/ kekeke mcm jumpa duit sejuta la klu orang,,,,,

Ajoi cari awek !!!

Masa Ajoi di zaman jahilnya, dia rajin gak pergi clubbing…

Satu hari dia masuk ke kelab.

Dia duduk sorang-sorang di bar..

Tidak lama kemudian dia nampak Sumardi bersama 5 orang awek-awek cantik di sekeliling dia.

Mereka duduk2 di lounge dan Sumardi kelihatan seperti seorang Raja yang di manjakan oleh dayang-dayang yang cun melecun.

Ajoi yang duduk sorang dan berfikir, bila agaknya aku boleh jadi macam dia?

Awek pun aku takde…

Semasa Sumardi sedang ke tandas, Ajoi menahannya dan berkata :”Bro, macamana caranya lu boleh dapat awek-awek cun camtu”?

Sumardi membisik ke telinga Ajoi: “Joi,ni gua nak bagitau lu…”

Kalau kau besok masuk ke kelab, masa ko nak duduk di bar, lemparkan kunci kereta ko di atas meja bar, pasti awek-awek datang dengan sendirinya.

Ajoi menjawab: “tapi aku takde keta bro, aku ada kapcai jer…”

Sumardi: “Ko hanya perlukan kunci kereta jer.. tengok aku ada keychain kereta Jaguar..”

Ajoi: Ler…tu jer tektiknya.

Malam esoknya Ajoi dengan semangat membara masuk ke kelab, dia melihat Sumardi di sudut bar dengan 3 awek di sekelilingnya.

Ajoi berjalan menuju bar dengan muka confident giler dan mencampakkan kunci bersama key chain kereta Ferrari ke atas meja bar.

Tapi tidak ada respon sama sekali

Di saku seluar dia ada lagi kunci. Bila ada awek-awek cantik lalu, dia lempar lagi kunci tu ke bar.

Tetap tetap tidak ada respon, malah awek-awek cun melecun tu bantai gelak terbahak-bahak.

Ajoi tidak faham..

Korang nak tahu jawapannya ???

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

Sumardi akhirnya datang ke Ajoi dan berbisik: “Ajoi, lain kali masa kau campak kunci kereta ferrari di bar, helmet tu buka dulu bro……..!!!

antu peminat ziana zain??

So, saye ader sorang kawan namer Dee, Dee nie ader sorang pakcik, diorang duduk kat tepen.. satu hari diorang nie nak berjumpa dekat pekan taiping.. sbelum pakcik dier nie sampai taiping nie pakcik dier kene jalan satu jalan yang memang terkenal dengan keangkerannye.. tengah2 jalan tue dier layanlaaa satu lagu ziana zain nie.. Tajuk madah berhelah kott.. tetibe dier dengar macam ader something wrong dengan lagu tue.. so dier tutup aa radio, biler dier tutup jer radio skali ader bender sambung nyanyi lagu tue dari blakang.. aper lagikk cuak laaa dier sbb dier dalam keter sorang2..haha...

Tibe-tibe keter dier makin lame makin laju macam ader orang yang tolong tekan minyak keter dier. Dier tekan2 brek tak bley brenti macam brek kener disable.. punyer laaa takutkann... takut accident.. dier dah berserah jer laa.. keadaan tue berterusan sampaaiilah dier lepas satu simpang empat nie, terlepas simpang empat nie, terus brek keter berfungsi and automatically kete tue brek emergency, sib baik kete takder kat blakang. lepas tue keter tue terus bley jalan macam besa... sejak hari itu, kater C Dee, pakcik dier tidak lagi mendengar lagu2 Ziana Zain..wakakakakakaka

P.S/ Kisah ni adalah kisah benar dr pengalaman seseorang..believe it or not!! hehe

Toilet failed



kat mane ni ek?? failed!!

Aku dah tak jadi vampire dah...


Dulu gusi aku slalu berdarah sbb tu aku ckp dah tak jadi vampire dah.tunang aku slalu ckp gusi aku berdarah..aku ckp lah "abg ni vampire, alah mcm edward dlm filem twiligt tu..hehe". Tp skang dh kurang dah berdarah..nak tau rahsia dia..mkn vitamin c..korang leh beli kt guardian ke smart shop mydin ke hehe...pastu kan aku rasa mcm vitamin c ni bagus tuk kulit lah..sape2 yg mengalami masalah kulit leh try mkn vitamin c..sedap woo..

Td ada terbaca pasal vitamin c kt blog ni [Link]. Aku rasa memang betul apa yg dia ckp tu.. so aku sgt merekemenkan kt korang utk mkn vitamin c jugak hehe...kalau bleh korang beli yg chewable tu..leh kunyah mcm gula2..sedap giler wa ckp lu..harga pun sedap gak hehehe..tapi memang berbaloi lah dgn harga...kesannya leh nampak..

Lagi satu aku rasa mcm vitamin c nie dpt membuatkan pipi korang kurus dan tak chubby lg..nak tau kenape..sbb time korang kunyah vitamin tu kira mcm exercise mulut dan pipi lah wakakaka..jgn marah..peace






Food Review : Restoran Wong Solo Bangi

Sabtu lepas aku ngn tunang aku g mkn ayam penyet wong solo kt bangi..sebelum ni dh pernah mai makan dah. memang sedap giler cuma mahal je sikit.tp sedap punya pasai kami mai lg noh..hehe..kami amik set yg murah sikit..set yg ni..

Gambaq dari google sbb kami mkn x hingat dunia smpai lupa amik hehe..

Tgk mcm simple je kan..tapi kesedapan dia terletak pada ayamnya yg empuk lg gebu..di tambah dengan sambal yg pedas tp sedap sehingga menjilat jari..hehe aku citer dh mcm iklan KFC..dia punya tempe ngn tauhu goreng dia pun sedap..sayur terung dia pun sedap..nasik dia pun sedap..pinggan dia je tak sedap hehe..


Kami mkn kt sana so leh tambah byk mana sambal hampa nak..sambal kicap dia pun sedap...

Ni sambal tu..memang sedap..mkn saje ngn nasik pun sedap hehe..sumber pic dr kucing tanah haha..

Dulu masa first time aku mkn kt wong solo ni kami order jus pelam..bak kata johan ngn hafiz awan nano..pehhhhhhhhhhhhhh.pekat dan rasa pelam asli...jus dia pun sedap..sesedap harga jus tu..satu rm 6.00..mahal tapi berbaloi..mkn tiap2 hari leh bankrup aku hehe..

Tgk blogger terkenal cam Eriqazz pun penah mkn kt sini hehe...

Restoran ni Jalan2 Cari Makan (JJCM) pun penah mai buat liputan...kalau korang nk mkn secara bersila pun boleh..nk mkn secara meniarap je tak boleh..kang menyirap marah pelayan kt situ..hehe


P.S / Bagi yang tak makan pedas atau yg tak tahan pedas rasanya wong solo bangi ni bukan tempat yg sesuai kot...bagi yg nk g tmpt ni leh google je..insyallah kalau takde aral melintang leh jumpe hehehe

A kid's Love letter...!



P.S / Sweet and funny ^_^

No Discount!



"NO BUY NO DISCOUNT BUY ALSO NO DISCOUNT"

P.S / Jujur giler tuan kedai ni..tapi marketing dia fail lah hihi

Lokasi : Batu Peringghi (Nama sebenar hehehe)

Konfim Takde Kes Culik



baby mesti pakai baju kebal siap dengan celoreng kat muka....hehehe...

nota nota dari jiran yang prihatin..

wakakakkakakka..sure bengang gilerr jiran jiran dorang ni..



















Ajoi dan makcik

Suatu hari..seorang Makcik menyewakan salah satu biliknya untuk ajoi sbb ajoi nak buat kajian mcm national geografic kat kampungnyer..Ajoi yang dah bersetuju tu pun menyewa la tanpa ragu..

Malam tu..

Time Ajoi nak mandi..maklum ler bilik air kampung..byk lubang2..
Dah tu Ajoi hensem lagi..muda lagi..tough plak tu mcm Aaron Aziz.....

Makcik tu pun "semacam" ler..dia pun nak pi ngendap si ajoi nie mandi...
Makcik nie kantoi sekali..oleh Ajoi tu..
Kali keduanya pun kantoi..nak ngendap nie..
Kali ketiganya..Ajoi naik bengang dan bagi warning..
" Kalau makcik ngendap saya sekali lagi...saya rogol makcik!!!"
Kemudian..makcik tu keluarkan jari kelingking dan berkata...

" JANJI TAU..!!"..

No time to buy stamp...

Siap ada upah utk posmen!...

10 Cara Nak Buat Orang Pandang Kereta Korang

1. Pakai spoiler mengalahkan kapal terbang terbang
Selalunya orang pakai spoiler ni untuk bagi lebih cengkaman kat tayar belakang semasa membelok atau semasa drive laju. Dan juga untuk elakkan habuk berkumpul kat cermin belakang. Tu semua orang tak pandang ar kalau pakai spoiler biasa. Kalau nak orang pandang, kena pakai spoiler yang boleh sidai baju tu. Baru anak dara tok imam kampung korang pandang korang.



costum modified kereta malaysia ubahsuai
Ini penyidai baju ke tangga nak panjat bangunan?


2. Suruh roket pengebom kejar korang
Cara ni gerenti semua pemandu lain akan pandang korang. Polis trafik pun tak berani dekat dengan korang. Tak susah pun caranya. Just cari belon berbentuk roket pengebom dan gas helium. Pastu, gantung ar kat belakang kereta korang tu. Drive ar keliling bandar dan bersedialah dengan kehadiran skuad pemusnah bom. hehehe!


costum modified kereta malaysia ubahsuai
Jangan cuba benda ni melainkan korang nak kena sekeh dengan pegawai bom!


3. Pakai Sport-rim back-hoe atau traktor
Alah setakat sport-rim 2 batang tu takde siapa nak pandang ar. Amir Raja Lawak pun lagi power dari sport-rim korang tu. Kalau nak orang pandang, kenalah pakai sport-rim besau! Lagi besar lagi afdal. Kurang-kurang mau saiz rim traktor tu. Baru boleh challenge mamat poyo atas jalan tu.


costum modified kereta malaysia ubahsuai
Satu-satunya kenderaan yang boleh redah banjir!


4. Letak bulu mata Rozita Che Wan
Kalau tak cukup menyerlah lagi, korang boleh tempek bulu mata palsu akak aku tu kat kereta korang. Boleh pilih nak yang lentik ke, yang lebih bulu ke atau yang kaler-kaler ke, confirm semua pemandu atas jalan tu akan bagi laluan dan peewit kat kereta korang. Lepas ni tak perlu nak bersesak-sesak tengah jem dah sebab semua pakat bagi laluan kat korang. Hihi…


costum modified kereta malaysia ubahsuai
Agaknya ini kot kereta Rozita Che Wan


5. Drive di bawah paras cermin atau di sebalik seat kereta korang
Kononnya, kereta gempak ar takde pemandu macam kereta James Bond. Haha berangan! Try ar masa korang drive, korang buka tingkap luas-luas pastu sembunyikan diri korang dari pandangan pemandu lain. Jangankan pemandu lori, Mr. Bean pun akan pandang kereta korang masa tu.

Kalau kena saman atau saman ekor pun korang boleh pertikaikan sebab kereta korang takde pemandu. Jadi polis trafik takleh sesuka hati saman je. Mau rebah polis trafik tu bila tahan kereta korang sebab takde pemandu. Hahaha!


costum modified kereta malaysia ubahsuai
Omak ai terkejut eden!


6. Tukar body kereta korang
Siapa nak pandang kalau kereta korang suci bersih je tanpa di ragut ke’skema’annya. Kena ar modified body, tambah tolak apa yang patut. Dari body waja, korang tukar jadi BMW. Haha poyo siot siapa buat gini. Aku pernah jumpa sekali kereta BMW celup gini kat Sungai Buloh. Adeh.. Tapi tu tak gempak lagi. Yang lagi gempaknya kena buat macam keta otai ar. Kena ganas dan menyerlah baru orang pandang macam kereta ni…


costum modified kereta malaysia ubahsuai
Tengkorak pun ada kereta. Jangan main-main!


7. Tambahkan corak atau grafik yang gempak
Selalunya geng Needs For Speed atau geng gila kereta wajib tempek sticker atau buat air-brush kat body kereta korang. Pasti setiap mata akan buat memandang. Tapi bajet pun kena power ar. Kalau takde bajet, korang bagi je sebatang pen marker kat adik korang pastu suruh dia buat grafitti sikit kat kereta korang. Takpun suruh je anak murid korang yang selalu cari gaduh tu buat grafiti kat kereta korang. Diorang takkan tolak punya. Senang cita. Hehehe…


costum modified kereta malaysia ubahsuai


8. Gabungkan motor korang dengan kereta
Aku rasa cara ni hanya untuk golongan peralihan. Ye la. Dulu mat motor atau mat rempit, sekarang mat kereta lak. Kalau tengah nak beralih arah tu boleh gabungkan kereta dan motor supaya tak teruk sangat krisis pertengahan kenderaan korang tu. Jadi, kalau rasa bosan drive kereta, boleh naik moto. Kalau hujan lak, boleh drive kereta. Memang compatible ar menatang ni. Dan semua mata pun pasti akan memandang.


costum modified kereta malaysia ubahsuai
Awek pam minyak pun cair nengok!


9. Pasang speaker tahap gaban
Orang takkan pandang kalau takde bunyi. Sebab tu korang kena pasang speaker yang ‘bapak gempak siot’ tahap gaban kat kereta korang. Baru orang tercari-cari atau menjeling ke arah kereta korang. Alaa kalau takde bunyi pun kurang-kurang bentuk speaker yang gempak pun still akan buat orang pandang. Ni untuk yang takde bajet ar.


costum modified kereta malaysia ubahsuai
Kalau buat maximum sound mesti laju sebab ada kuasa tujahan supersonik/bunyi haahaa


10. Bila semua cara di atas tak menjadi
Kalau orang tak pandang gak, korang gi cari satu lopak air pastu ‘lock target’ dan drive-thru masuk lopak air tu. Aku gerenti siapa yang kena air tu bukan saja akan pandang korang, malah akan turut menyumpah seranah kereta korang sampai tersebar dalam twitter dan facebook. Siap tulis nombor plat kereta lagi. Hahaha!


costum modified kereta malaysia ubahsuai


Smber : http://fitrihadi.com/2011/08/top-10-cara-modified-buat-orang-pandang-kereta-korang/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk