Kenapa hantu kacau manusia??


Aku nk tulis entry nie sbb aku terbaca entry blogger Ady Budika pasal kisah pengalaman misteri dia kt port dickson.. best plak aku baca pengalaman dia...feel seram tu terasa..tetiba je aku rasa mcm ade org kt belakang aku masa baca.wat suspens je tehee..jadi aku tertarik dan tertanya2 nape hantu nk kacau manusia..

Kenapa manusia takut kat hantu??

Kalau dengar orang cerita pasal hantu je mesti meremang bulu roma kan?..napa jadi macam tu??kalau tengok cerita hantu kat TV plak, mesti stanby bantai bantal sebiji depan muka..kalau yang perempuan plak bawak kuar la segala teddy bear, pocoyo, pingu yang ada untuk nak tutup muka..Mengikut hantu dalam TV lah, muka hantu mestilah menakutkan, pakai baju putih, rambut panjang, kuku panjang (sapa rsa kuku dia dah panjang tu bole potong la, hari jumaat sunat tau..free ja pahala dapat), mata merah......dan sebagainya lah..tapi dia pon makhluk Allah gak...kan kan kan...tapi aku pon takut gak...pelik la..napa takut ea?? penah dengar hantu lari melihat manusia?..tak pon dalam surat khabar ke "Pak cik Ali dapat menakutkan hantu hingga menangis teresak-esak"

Selalunya hantu tu datang takut-takutkan manusia dengan muka yang pelik-pelik, pakai contect lens colour merah ang ang,then bila orang takut,dia blah, lari laju-laju...sambil menjerit..argghhhhh...lepas tu hantu tu wat pe????..dia rasa best ke?dalam hati hantu tu cakap "yes! aku dapat takut kan manusia..hik3 *gelak comel"....macam tu?apa yang dia dapat?? Cuba nanti, sapa-sapa yang dapat jumpa hantu kan, gi tanya..apa yang dia dapat dari takut-takut kan manusia ni..dapat hadiah "HANTU PALING MENGERIKAN" dari ABPH ke??..dapat duit?dpt pujian dr hantu yg lain??

Jadi aku rasa memang betul ckp org tua2..kalau nampak apa2 jgn tegur..kalau nampak pun wat dunno je..wat slumber je mcm tak nampak...so secara automatik hantu tu akan pelik hingga dia takut ngn kita plak hehe..maybe dia akan ckp dlm hati "Biaq betui dia tak takut kt aku..tak cukup hodoh ke muka aku nie huhuhuhu..sedeh2" eh hantu ni ckp utaqa plak hehe...

Kalau dalam TV, part-part yang hantu kuar mesti dalam gelap je...elok orang bukak lampu, hantu tu hilang...kan kan kan..kenapa yer?? so, ramai la penakut-panakut hantu tido dalam NUR yang sangat-sangat terang..maka naiklah bil masing-masing..TNB jugak untung huhuh....

Sbenarnya byk lg sbb hantu kacau org antaranya sbb buatan orang, sbb kacau tempat tido dia..sbb terkencing kt umah dia, sbb terbunuh anak dia, sbb dia suka kt org tu sbb org tu cantik dan hensem. eh mcm aku je..mintak dijauhkan..huhu...dan sebab yang aku tulis kt atas nie plak dlm entry aku ni sbb saje suka2 hehehe...syok sendiri hehe...

P.S Pengalaman aku masa kecik..tak seram pun sbb yg kena adik aku hehehe http://kumbangjingga.blogspot.com/2011/03/kisah-seramhati2-kalau-bawak-balik.html


Nazmi alami ‘masalah misteri’


Muhammad Nazmi Faiz Mansor (tengah) membuktikan kemampuannya apabila menjaringkan gol pertama pasukan negara sebelum tewas 2-3 kepada Bahrain pada Kelayakan Olimpik Ahad lalu.


KUALA LUMPUR – Aksi pemain bintang muda dalam pembikinan, Muhamad Nazmi Faiz Mansor pada bahagian tengah skuad bola sepak negara tampak begitu sempurna.
Dia lincah, pantas dan kerap mencipta peluang gol ketika beraksi.
Bakat pemain berusia 17 tahun itu kian diperkatakan setelah membantu skuad negara memenangi pingat emas acara bola sepak Sukan SEA XXVI, baru-baru ini.

Namun, masa depan Nazmi boleh terjejas kerana dia mengalami ‘masalah misteri’ iaitu tidak mampu beraksi sepanjang 90 minit perlawanan.

Ini disebabkan dia akan mengalami kekejangan otot kaki jika beraksi terlalu lama.
Itulah yang berlaku ketika dia beraksi menentang Bahrain pada perlawanan Kelayakan Olimpik Ahad lalu, apabila terpaksa dikeluarkan pada kira-kira 20 minit akhir perlawanan.

Masalah misteri yang membelanggu Nazmi diakui jurulatih skuad Harimau Muda, Ong Kim Swee.
Menurutnya, Nazmi memang mengalami gangguan misteri pada otot jika beraksi terlalu lama sehingga tidak mampu untuk menamatkan 90 minit perlawanan.

“Ia bukan masalah yang biasa dialami oleh pemain bola sepak. Malah, tidak ada pemain tempatan yang mengalami masalah sedemikian.

“Ini bukan bermakna dia tidak cukup cergas tetapi masalah kekejangan otot yang menghalang dia daripada memberikan aksi maksimum.

“Masalah ini jarang berlaku tetapi memang ada beberapa pemain terkemuka dunia yang mengalaminya,” katanya.

Menurut Kim Swee, demi memastikan bakat Nazmi dapat dikembangkan, dia mula mengatur langkah memulihkan masalah yang dialami pemain itu.

“Saya telah maklumkan kepada pihak Institut Sukan Negara (ISN) secara lisan mengenai masalah yang dialami Nazmi sebaik sahaja tamat perlawanan menentang Bahrain tempoh hari.

“Masalah yang dialami oleh Nazmi boleh diatasi melalui sokongan ISN,” katanya.
Nazmi menjaringkan gol pertama pasukan negara ketika menentang Bahrain Ahad lalu sebelum akhirnya Malaysia tewas 2-3.

Tambah Kim Swee, Nazmi mempunyai masa depan cerah, sekiranya pemain itu dapat beraksi dengan baik tanpa gangguan masalah kejang otot.

“Kita harus segera mencari penyelesaian kepada masalah yang dialami pemain ini untuk membolehkannya selesa beraksi dalam prestasi terbaiknya,” jelasnya.

Sumber: http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=1130&pub=Utusan_Malaysia&sec=Sukan&pg=su_01.htm

Status-status facebook yg memualkan


Salam..
Apakah status -status facebook yg agak memualkan yg korang dapat hari nie

"Penatnye keje seorang Engineer"
uweeeks poyo je lebih..nak bgtau dia keje hebat la tue..hadoilaaa

"Hari nie korang makan kt mane""
ni lg sorang hari2 dok update status yg same, Terus aku delete dari list friend aku ha..ha.ha

"Alhamdulilah dah berjaya menghabiskan puasa 6"
Takyahla nak riak-riak nak bgtau korang buat ibadah sume..sia-sia je nanti.
tp check balik tgk gambar kt facebook..rambut still free hair and pakai seksi. wt the heck




"im horny" 
.. hehe.. status memualkan bila seorang pondan post kat fb.. geli geleman rasanya..

"eee...geramnye"
fb sorang awek yg agak cun lah
trus dpt 84 komen...dr jantan2..masing2 tanye wat caring kt awek tu...

aku komen,

"wtf?"

tp awek tu delete komen aku...hahaha...kisah zaman jahil aku dulu hehe..

"erm setakat nk memenuhkan kawan, baik tak payah add aku.. korang sume boleh blah dari friendlist aku.. sekali aku petik sepuluh yg lebih baik datang.."
minah ni bajet superstar gile...!


"skng dah ade org tlg bg duit.login facebook je boleh buat duit dgn mudah..anda pulak mcmane? nak tau? PM saye!"
Buat duit ngn fb.gilo ke apo..baik aku benti keje duk umoh main fb je dpt duit..pastu duk mempoyokan diri bergambar dgn duit byk2.....hahahahhaahahhaa..aku remove kalau ada mcmni...

~There was a time when I started walking on a street~Alongside the road I met those pretty girls~I tried them but I was rejected~So I move on~And today I still walk on the same passage of the road~In front of me stands some other pretty girls with unseen guardians~As I walk through, I watch them closely~And I can't take my eyes off them~ hahah... cobaan!!! -Diari Seorang Lelaki-
Like · · 17 hours ago

nak habaq kt org dia terer omputih..


"Wall aku... Aku punya suka lah nk tulis ape... kowang peduli ape..? hahahhahaha"
Ini status org yg bengang dgn entry aku nie hehe


P.S Kalau korang ada status facebook lain yg memualkan leh komen ye hahaha...anyway aku gurau2 je dlm nie..korang jgn amik seyes plak..y so seyes lor ^_^.peace

Ogy Bakal Menyaman Johan Raja Lawak, Minta Menteri Buat Sesuatu




Bercakap tentang isu saman, kami sendiri boleh naik bulu roma. Maklumlah, hampir jadi mangsa saman emosi. Heh.

Isu ini kami hidu Khamis yang lalu sebelum kami berjaya dapatkan Fauziah Dato’ Ahmad Daud (Ogy) untuk pengesahan tindakan beliau untuk membuka fail saman.

Menurut Ogy, beliau baru sahaja habis berbincang dengan peguam peribadi berkaitan niat untuk mengambil tindakan terhadap Johan Raja Lawak ekoran insiden di’Festival Filem Malaysia ke 24.

Jadi, apakah punca Ogy ingin mengambil tindakan saman terhadap Johan Raja Lawak? Kalau anda masih ingat, pada malam anugerah FFM24 yang lalu, mereka merupakan pasangan pengacara yang buat pertama kali di’gandingkan.

Menurut Ogy, pasangan pengacara beliau itu banyak mengeluarkan kenyataan berunsur merendahkan diri beliau sebagai anak seni & artis yang lebih senior — dan semua itu tidak wujud dalam skrip asal.

“Biar saya beri satu contoh, dalam satu selingan di’atas pentas Johan ada menyebut merujuk kepada saya di’sebelah — ada bakat ke? — dan saya anggap perkataan Johan itu sebagai merendahkan kebolehan saya”. ujar Ogy.

“Tidak pernah sebelum ini pasangan pengacara saya merendahkan apa yang saya ada atau menjadikan saya sebagai bahan komedi — Salleh Yaacob yang merupakan bapa saudara Johan pun lebih professional”

Menurut Ogy lagi, Johan Raja Lawak juga beberapa kali merujuk beliau sebagai ‘orang tua’ dan mempersendakan fitrah beliau sebagai seorang manusia ciptaan Tuhan — yang Ogy anggap sebagai satu tindakan kurang bijak.

“Saya turut melihat trend di’kalangan artis baru yang seakan sudah hilang hormat kepada artis senior dan saya pasti kes saya bukan satu satu’nya. Saya mewakili mereka untuk memberi pengajaran,” jelas Ogy.

Ogy turut meminta Dato’ Seri Utama Dr. Rais Yatim yang turut hadir pada malam FFM 24 itu berbuat sesuatu tentang isu ini kerana tidak mahu ianya menjadi satu virus dalam industri hiburan.


ambeekk ko johan..sentap gak ogy aku tgk mlm tu dikenakan johan




Jawapan Johan harini kes saman..


Kata pepatah Melayu, kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa. Mungkin sesuai dikaitkan dengan isu kes saman membabitkan primadona Fauziah Datuk Ahmad Daud (Ogy) dan Johan Raja Lawak ini.

Rasa tidak puas hati Ogy timbul semasa Festival Filem Malaysia Ke-24 (FFM24) yang berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), Ahad lalu.

Dakwa Ogy dalam sebuah akhbar semalam, Johan telah mengaibkannya di hadapan penonton termasuk Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dengan jenaka tidak relevan sepanjang majlis berlangsung.

Menyifatkan isu ini sebagai sesuatu yang tidak boleh dipandang remeh, kata Ogy, dia nekad untuk mengambil tindakan undang-undang ke atas Johan.

Johan yang dihubungi Zass bagaimanapun enggan memberi penjelasan lanjut mengenai 'ketelanjurannya' itu kerana enggan memanaskan lagi keadaan.

Jelasnya, dia mahu bersikap adil dan memberi kenyataan pada semua teman media sekali gus dalam satu masa.

"Buat masa ini, saya belum menerima apa-apa surat saman. Saya tidak mahu komen lebih-lebih mengenai perkara ini.

"Jika saya ada apa-apa program melibatkan media, baru saya bersedia untuk memberikan kenyataan kerana saya mahu adil pada semua teman media.

"Saya tidak mahu ulang benda sama banyak kali. Biar kita duduk pada suatu tempat yang sama, tanyalah apa pun, saya bersedia untuk menjawab," katanya yang mahu penonton pada malam itu menilai, sejauh mana ketelanjurannya sehingga disalah tafsir Ogy.

Ramai utamakan Internet daripada tidur terutamanya golongan lelaki!!

LONDON 27 Nov. - Satu tinjauan mendapati satu daripada empat orang akan menghabiskan lebih banyak waktu untuk melayari Internet berbanding waktu tidur.

Berdasarkan tinjauan Jon Blumberg daripada syarikat penyedia perkhidmatan Internet, Sky Broadband, kira-kira 51 responden mengakui mereka merasa bimbang jika tidak melayari Internet, sama ada untuk memeriksa e-mel atau Facebook
Mereka akan menghabiskan masa berjam-jam di hadapan komputer, telefon pintar dan komputer riba.

Tinjauan juga menunjukkan golongan lelaki meluangkan masa lebih lama melayari Internet berbanding wanita, dengan satu daripada empat orang lelaki boleh menghabiskan masa lebih daripada enam jam sehari melayari Internet.

Tinjauan itu juga mendapati satu daripada 20 pengguna memeriksa e-mel mereka lebih 20 kali sehari, bersamaan sekali setiap 45 minit dan satu daripada tujuh orang melayari laman sosial lebih enam kali sehari.

Blumberg juga berkata, kebanyakan tinjauan yang dijalankan mendapati Internet turut memberi kebaikan kepada pengguna.

"Kira-kira 74 peratus responden mengakui mereka lebih berpengetahuan disebabkan Internet dan 72 peratus yang lain mengetahui perkembangan terkini di seluruh dunia.

"Itu merupakan satu kegunaan yang baik apabila kemudahan tersebut membantu memajukan diri anda, bukannya terpengaruh," katanya. - AGENSI

Benda Pertama Di Dunia

Penampakan Sinar-X Pertama (1895): Röntgen's wife hand



Pada 1895, Wilhelm Conrad Röntgen, profesor fizik dari Universiti Wurburg di Jerman telah menerima Hadiah Nobel dalam bidang Fizik pada tahun 1901 kerana penemuan sinar-x beliau.


Pencakar Langit Pertama (1885): Bangunan Insurans Nyawa Di Chicago



Ketinggiannya 42 meter di rekodkan pada 1885 di Chicago, Illinois dan dan kemudian diubahsuai semula pada 1931. Gedung ini ialah bangunan untuk Home Insurance Building yang mempunyai 10 tingkat.


Web Server Dan Web Site Pertama (1990): a NeXT computer at CERN



Info.cern.ch adalah alamat website dan web server pertama di dunia. Berjalan menggunakan NeXT computer at CERN. Alamat web lengkap yang pertama kali adalah http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html yang diperkenalkan dan dibuat oleh Tim Berners-Lee.



Photografi Pertama (1826): "View from the Window at Le Gras"



Berabad-abad kemajuan dalam kimia dan optik, termasuk penemuan kamera obscura, menjadikannya pelopor untuk foto pertama di dunia. Pada tahun 1826, ilmuwan Perancis Joseph Nicéphore Niépce, mengambil foto itu, berjudul "View from the Window at Le Gras" di rumah keluarganya.



Karya Novel Pertama (1007): Tale of Genji



Lebih dari beribu2 tahun-tahun yang lalu lebih kurang 1007M novel yang berjudul Tale of Genji mengisahkan cerita seorang lelaki yang sedang mencari cinta dan banyak kali dia bertemu wanita di sepanjang jalan. Ditulis oleh orang Jepun yang bernama Murasaki Shikibu.


MP3 Player Pertama (1998): MPMan 32MB



DI lancarkan pada tahun 1998, MP3 Player Pertama Di Dunia, terdiri dari 32MB dan 64MB. Harganya pula ialah $69.


Komputer 'Mouse' Pertama (1964): by Douglas Engelbart



Mouse pertama didunia di cipta oleh Douglas Engelbart pada 1964, terdiri darpada dua sliding wheel dan dibuat daripada kayu.


Motor Pertama Di Dunia (1885): Daimler's "riding car"



Kenderaan bermotor pertama dicipta dan dibangunkan oleh orang Jerman iaitu Gottlieb Daimler dan Wilhelm Maybach di Bad Cannstatt (Stuttgart) pada 1885. Walaupun ada yang mengatakan sudah wujud Reitwagen (kereta kuda bermotor). Kendaraan pertama ini digerakkan dengan minyak tanah.


Bangunan Motel Pertama Di Dunia (1925): Motel Inn



Motel Inn di San Luis Obispo, California, motel pertama di dunia. Dibangunkan pada 1925 oleh arkitek LA, Arthur Heineman. Motel Inn diberi nama Milestone Mo-Tel. Kos untuk satu malam adalah $1.25 dan masih beroperasi sehingga saat ini.


Majalah Pertama Di Dunia (1731): The Gentleman's Magazine



The Gentleman's Magazine diterbitkan pada 1731, di London, dan dianggap sudah menjadi majalah pertama. Edward Cave yang bertanggungjawab dalam suntingan The Gentleman's Magazine.


Kereta Berkonsep Pertama Di Dunia (1938): Buick Y-Job



Dirancang pada tahun 1938 oleh perancang terkenal General Motors Harley Earl, Buick Y-Job dan dianggap oleh sebagian besar menjadi kereta berkonsep pertama. Kereta itu mempunyai lampu tersembunyi yang dapat dioperasikan, "gunsight" ornamen kap, bumper pelindung, digunakan oleh Buick sampai tahun 1950-an.



Cover Album Pertama Di Dunia (1938): Smash Song Hits by Rodgers and Hart



Direka oleh Alex Steinweiss, seorang pereka yang berumur 23 tahun telah mencipta album cover ini pada 1938 untuk Piring Hitam Columbia. Album ini berjuful Smash Song Hits by Rodgers and Hart.


Microprosesor Pertama Di Dunia (1971): Intel 4004



Pada November 1971, Syarikat Intel menghasilkan micro prosessor pertama, Intel 4004 (U.S. Patent #3,821,715), diciptakan oleh Federico Faggin, Ted Hoff, dan Stan Mazor.



Kamera Digital Pertama Di Dunia (1975): Created by Kodak's engineer Steve Sasson



December 1975, Engineer Kodak, Steve Sasson mencipta kamera digital ini. Berukuran pembakar roti dan resolusi 100×100 - atau 0.01 megapixels.



Teka-Teki Silang Pertama di Dunia



Pada tahun 1913, Arthur Wynne memiliki pekerjaan menyusun halaman teka-teki mingguan untuk Fun, sebahagian dari komik halaman dari New York World, sebuah akhbar utama waktu itu.



Laptop Pertama Di dunia



Laptop pertama di dunia yang dibuat adalah laptop buatan Toshiba yang di cipta pada tahun 1985. Laptop ini mempunyai memory 256KB RAM, mempunyai keybord QWERTZ (tidak seperti keybord sekarang QWERTY) , processor menggunakan Intel 4.77MHz dan beratnya 4.1 kg (cukup berat juga). Untuk harga laptop itu sendiri adalah $1899. Mempunyai floppy disks tetapi tidak menggunakan hard drive.



Kasut Roda Pertama Di Dunia




Kasut roda yang dikatakan dicipta pada 1897 ini adalah contoh aneh 'Road Rollers', yang sangat popular dengan pengusaha London pada zaman Victoria yang meluncur ke tempat kerja memakainya. Setiap pemakai kasut dengan dua roda yang tinggi, ditempatkan satu di depan dan satu di belakang dan pengguna mahir boleh mencapai kelajuan sehingga 16mph di sepanjang permukaan yang halus. Mereka diikatkan ke kaki si pemakai dengan tali dipasang ke kaki dengan potongan kayu kuning, dan beratnya lebih dari £ 40 masing-masing. Kasut ini dijual di London oleh the Road Skate Co of Oxford Street selepas penemuan mereka pada tahun 1897, dan diiklankan sebagai 'ankle-friendly'. Para ahli percaya bahawa kasut ini direka selepas ramai penggemarnya dari pertengahan tahun 1890-an.



Telefon Mudah Alih Pertama DI Dunia



Motorola DynaTAC (Dynamic Adaptive Jumlah Skop kawasan) 8000x adalah telefon pertama di dunia dikeluarkan secara komersial dan kemunculan pertama pada tahun 1983 dengan harga $3995. Syarikat ini menghabiskan lebih dari $100 juta dan 15 tahun mengembangkan teknologi. Pada 13 x 1.75 x 3.5 inci, yang DynaTAC 8000x memaparkan sebuah skrin LED dan sampai 30 minit waktu bicara ketika dicas penuh. Ia terdapat dalam tiga kombinasi warna yang berbeza, yang meliputi putih kelabu, coklat, dan kelabu gelap.



Karikatur Peta Perang Pertama Di Dunia Kemudiannya Perang Eropah Pada 1870



Peta Kartun satira dari Perancis ini (‘Carte drôlatique d’Europe pour 1870‘) berusaha untuk mendapatkan beberapa tertawa keluar dari ketegangan dengan menunjukkan peta antropomorfik di Eropah, di mana masing-masing negara diwakili oleh sebuah karikatur kebangsaan 'persona' nya. Karikatur peta perang ini menunjukkan keadaan yang berapa tidak baik di Eropah pada tahun 1870, tahun perang Franco-Prussia akan menyebabkan Empayar Jerman bersatu dan Perancis akan dimalukan. Ada yang menyebut ianya dari tiga Perang Saudara Eropah, dua yang lain adalah Perang Dunia Pertama dan Perang Dunia Kedua.



Mesin Fotokopi (Photostat) Pertama Di Dunia


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1794x1411.


Seorang peguam bernama Chester Carlson menemukan proses yang disebut 'fotografi elektrik' pada bulan Oktober 1937 yang kemudian berganti nama menjadi 'xerografi' pada tahun 1938. The "10-22-38 Astoria" adalah mesin fotokopi pertama yang diketahui. Xerografi dari penyalinan proses itu menjadi salah satu penemuan paling terkenal dari abad ke-20. Carlson menjadi kaya raya dari penemuan tersebut dan mencipta sebuah industri berjumlah bilion dollar dan mendapat pengiktirafan dunia. Dianggarkan bahawa Carlson menyerahkan hampir $100 juta pendapatan untuk amal dan yayasan sebelum kematiannya pada tahun 1968.

Kes rogol di malaysia semakin meningkat..

Fina kini trauma dengan lelaki

FINA menunjukkan kesan kecederaan pada lengannya akibat diikat dengan wayar seterika.



KOTA BHARU – Seorang gadis yang hampir menjadi mangsa ke-20 perogol bersiri tidak menyangka penjenayah terbabit sudah menunggu untuk merogolnya ketika dia keluar dari bilik air dalam keadaan berkemban dengan kain batik di sebuah asrama pekerja di sini kelmarin.

Gadis berusia 20-an itu yang dikenali sebagai Fina menegaskan, dia berasa sangat terkejut kerana sebaik sahaja terserempak, penjenayah terbabit terus mengacu pisau di leher sambil mengikat tangannya dengan wayar seterika.

Lebih mencemaskan, gadis yang berasal dari Tumpat itu berkata, lelaki itu terus menarik dia ke arah biliknya yang terletak paling hujung di asrama berkenaan sambil berkata: “Diam-diam saya cuma nak cari budak nama Yati.’’

Keadaan asrama pekerja tempat dia tinggal ketika itu sangat sunyi kerana penghuni lain sudah pergi bekerja manakala jarak tandas dari biliknya kira-kira 30 meter.


“Selepas sampai ke bilik, dia suruh saya duduk atas tilam dan ikat tangan saya lebih kuat.
“Saya meronta dan bergelut dengannya sampai terbaring sehingga terlucut separuh kain batik,’’ katanya kepada Kosmo! ketika menceritakan semula kejadian yang menimpanya kelmarin.

Sumber : http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=1128&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_01.htm

 

Remaja perempuan dicabul penghuni pusat pemulihan


MARANG: “Saya diseksa hampir setengah jam oleh lima rakan sebilik. Mereka bukan saja tidak mengendahkan rayuan saya, tetapi berterusan melakukan perbuatan terkutuk itu walaupun saya merayu minta dilepaskan,” kata remaja hanya mahu dikenali sebagai Mira, 14, dari Klang, Selangor, yang mendakwa menjadi mangsa penderaan seksual dan buli di sebuah sekolah pemulihan akhlak di sini, Khamis lalu.

Dalam kejadian itu, Mira yang juga anak kedua daripada tiga beradik mengalami detik hitam apabila mendakwa alat sulitnya dirodok dengan botol pewangi badan dan jari oleh lima pelajar berusia 14 hingga 17 tahun terbabit yang tidak puas hati terhadapnya.

“Kejadian itu menyebabkan saya tertekan terutama mengenangkan masa depan sedangkan saya dihantar ibu ke sini untuk berubah,” katanya yang baru dua bulan memasuki sekolah itu.
Mira mendakwa berjumpa pelajar terbabit dalam bilik mandi jam 3 petang apabila mereka secara sukarela mahu membantunya mencuci rambut yang dijangkiti kutu, tetapi ketika membantunya seorang pelajar 17 tahun meraba belakang badannya menyebabkan dia kurang selesa lalu memarahinya dan segera mandi sebelum balik ke bilik asrama.

“Ketika saya bersiap untuk keluar menghadiri satu program, berlaku pertengkaran mulut dan dia menolak saya ke almari, tetapi saya melawan. “Dia memanggil empat lagi rakannya yang turut berada dalam bilik air sebelum ini iaitu dua berusia 14 tahun memegang tangan dan kaki manakala yang berusia 16 tahun menutup mulut dan mata dengan selimut sebelum dia naik ke atas badan saya.

“Seorang daripada mereka memasukkan botol pewangi ke dalam alat sulit saya diikuti jarinya hampir 20 minit. Mereka memperlakukan saya seperti binatang,” katanya sedih ketika ditemui di sebuah kedai di Marang, semalam.

Bagaimanapun, katanya, lima pelajar terbabit menghentikan perbuatan mereka apabila pintu bilik berkenaan diketuk seorang pelajar lain jam 4.20 petang sebelum Mira bergegas keluar.

Dia bercadang mendiamkan kejadian itu, tetapi seorang senior berusia 17 tahun yang juga rakan baiknya mengetahui perkara itu sebelum diketahui warden asrama.
Pihak sekolah membawanya ke hospital sebelum dibenarkan keluar jam 6.30 petang Sabtu lalu dan dia menceritakan kejadian itu kepada ibunya yang baru tiba dari Klang, Selangor.

Mira mendakwa pernah beberapa kali dibuli lima pelajar terbabit apabila dia bukan saja dipaksa mencuci tandas dan pakaian, tetapi turut ditendang selain kehilangan beberapa barang keperluan hariannya.

Sementara itu, ibu mangsa, Nur, 30-an, menerima panggilan daripada polis jam 2.15 pagi Jumaat lalu, memaklumkan Mira dimasukkan ke Hospital Sultanah Nur Zahirah, Kuala Terengganu kerana menjadi mangsa buli sedangkan pihak sekolah tidak menghubunginya.

“Ibu mana yang tidak sakit hatinya melihat anak diperlakukan sebegini rupa sedangkan tujuan saya menghantarnya untuk mengubah dan mendisplinkannya, tetapi sebaliknya yang berlaku,” katanya yang juga pekerja di sebuah kilang di Kapar, Klang.

“Ketika melawatnya pada Aidiladha lalu, Mira mengadu dibuli sambil menunjukkan lebam di badannya. Saya memintanya bersabar dan membangkitkan perkara ini kepada pihak sekolah supaya tindakan sewajarnya diambil.

“Tidak sangka ia akan menjadi serius seperti ini. Perkara seumpama ini mungkin tidak berlaku seandainya pihak sekolah memandang serius aduan saya,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Marang, Deputi Superintendan Ahmad Mazlan Yahaya ketika ditemui mengesahkan pihaknya menerima laporan kejadian berkenaan dan siasatan lanjut sedang dijalankan.

Sumber: http://www.hmetro.com.my/articles/Remajaperempuandicabulpenghunipusatpemulihan/Article

P.S Setiap hari kita akan dengar kes rogol kt malaysia..itu tak tgk kes yg bukan rogol...kes zina lagi lah byk dari kes rogol..tidak ada cara lain lagi nk hentikan semua nie kecuali jalankan hukum hudud...undang-undang dan hukum yang dicipta manusia nampaknya tidak dapat mengekang dari berlaku kes2 begini..

Ajoi dan ktm berhad -.-

Ajoi,Sumardi dan Pancis sedang menunggu keretapi di stesyen keretapi Seremban. Diaorang bertiga kalau dah berjumpa macam-macam cerita di borakkan sehingga terlepas keretapi yang hendak dinaiki.

Apabila perasan keretapi dah bergerak, mereka bertiga berlari pecut mengejar keretapi tersebut.

Macam filem stunt, Sumardi dan Pancis berjaya juga lompat dan menaiki keretapi tersebut tetapi Ajoi tak dapat naik.

Walau macamanapun Ajoi kelihatan ketawa terbahak-bahak sampai terguling-guling tepi landasan. Pekerja KTM yang melihat aksi mereka dari tadi berasa pelik dan menghampiri Ajoi..


Pekerja KTM: “Kenapa encik ketawa? Bukan ker encik tak berjaya mengejar keretapi tadi?

Ajoi:”Sebenarnya yang naik keretapi tadi saya seorang, diaorang berdua hanya hantar jer…wakakakak”

Ajoi Tentera Malaysia

Ajoi salah seorang angkatan tentera malaysia yang berjuang untuk
negara. setelah setahun menyertai tentera tersebut, teman wanitanya
mengirimkan sepucuk surat kepadanya dan mengatakan bahawa dia telah meniduri
2 org lelaki semenjak Ajoi menyertai angkatan tentera dan
meminta hubungan mereka ditamatkan serta mengirimkan semua
gambarnya kembali.

Ajoi pun memikirkan langkah yg patut dilakukannya.
Ajoi pergi ke setiap bilik rakannya dan meminta gambar teman wanita
yang mereka sanggup bagi kepadanya. Ajoi mengambil gambar2 tersebut
dan ada diantara gambar tersebut sangatlah sexy kemudian menyimpan
gambar tersebut kedalam sampul surat untuk dikirimkan kepada
teman wanitanya dengan sepucuk nota bertulis

"saya tidak ingat awak siapa. sila asingkan gambar awak dari
gambar2 dalam sampul ini dan kirimkan semula sampul ini kepada saya"

Wall kambing(climbing) terbaik di dunia..hehe

 
kambing gurun nie memang hebat memanjat..jgn salah paham...sebenarnya dorang tgh wat pertandingan memanjat tu hahahaha...sape nak jadi masta wall kambing(climbing) kene berguru dengan kambing ni dulu.. wakakak..kambing tul la kambing ni..ha3.. gambor akhir sekali tuh adeh tak buleh tahan..
eksen

apa barang pakai tali..
jari pun xde kambing ni.. badan pun x mcm manusia.. kering je panjat ..

kambing gurun pun hebat gk.. xpro meragut rumput dkt bawah..
tp dia meragut daun dekat puncak pokok



P.S Kehebatan maha pencipta.....

Yeayy...hepi besday to me!!!

 
Hoyeyyyy..jumaat besday aku..hepi besday to me!..hehe wish kt diri sendiri.hehe...pertama skali aku ingin mengucapkan tima kasih tak terhingga kpd mak dan abah kerna melahirkan aku..insyallah cuti krismas ni boleh balik kg lg hehe..tak lupa juga kpd kakak dan adik walaupun dorang tak baca blog aku ni hehe...

Tima kasih juga kpd tunang yg tersayang sbb celebrate my besday harini.best sgt...argh jiwangnya..korang jgn muntah plak baca entry aku nie hehe...jumaat memang aku cuti...baru nk wat citer sedeh sambut besday kt bilik sorang2 hehe...rupa-rupanya tunang pun amik cuti sbb nk celebrate..saje je nk wat surprise erk...tq sbb beli kan kek secret recipe..tq gak sbb bagi hadiah2 tu..hehe..

Kami g jenjalan kt alamanda putrajaya..first time g alamanda hehe..main boling..aiseman kalah plak ngn tunang hehehe.. takpe2 bagi can tunang menang hehe..pastu g window shopping..belikan handbag kt dia untuk wat hantaran kawin...ada sales sampai 70 percent tu..murah2.korang g cepat sbelum terlambat.hee

Tq gak sbb belanja makan kt kenny rogers..hehe memang tak pernah mkn bende alah kenny rogers tu hehe..kuno betul aku..org kampung ckp perak buis hehehe..tapi memang sedap..nyum2..masih tringat lg kesedapan ayam tu sampai skang hehe...

P.S Tq so much kpd tunang yg tersayang..<3 464

KELAB BLOGGER pulak kena hack!!!!


Tadi aku nk ping entry kt KELAB BLOGGER..skali wall post tu dh kena disable..last ping pun tgk kt situ 4 hours ago?hairan.slalu entry baru cepat je masuk...rupa-rupanya dh kena hack dengan hacker yg bernama batman..nie pic batman tue..


P.S Cepat lah repair admin..nk ping tak leh huhuhuhu...

Gambar-gambar menarik dan pelik di malaysia



Apakah ini?


Bahaya tu takde pintu


Kat tiang lampu pun leh buh astro hehehe



Erm..baru buat persembahan ni kt majlis hari jadi


"OFFICE"??eja pun dah kantoi hehehe



kesian ngantuk



aduyai bahasa


Boleh test kat umah korg degil org ckp tak leh parking nk parking gak




1 MALAYSIA



kucing malaysia pun pandai merempit ape kejadahnya semua ini


berani nak keluar






dont pres2 lor



sanggup gadai nyawa



sapa la ni



Jalan raya byk roadblock

More pic at >> kerenah.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk