kereta vs ayang

dear abang,

ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke
kampung. abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa
anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas.. abang jaga lah
diri abang dan kereta abang baik-baik... cuma ada perkara yang ingin
ayang luahkan disini...
kereta baru abang tu mahal.. harga mencecah 100k barangkali..
sebab tu abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang..
sampaikan abang dah terlena dalam kereta abang tu sejak abang beli 3
bulan yang lalu dah masuk 3 malam...
abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang, nak tau ngape?

harga kereta abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah ayang
letakan masa kita kahwin dulu.. cuba hantaran ayang lebih mahal dari
harga kereta abang?

tiap-tiap pagi abang mesti gosok kereta abang, nak nampak
berkilat..tapi ayang nak dapat kiss g.morning pun susah

sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori abang beli
kat kereta, ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah..

kereta sebulan sekali abang servis, abang kata kena jaga
maintainance..ayang nak dapat pi salon setahun sekali pun susah..

kereta abang make up lawa-lawa.... tapi kalau ayang make up lawa-lawa
abang kata ayang tak sedar diri

kereta abang bagi makan minyak mahal-mahal cecah 100 setin pun ada,
ayang nak makan pizza sekeping jer masa mengidam anak kedua kita abang
kata ayang mengada-ngada

kereta abang kalau anak-anak sentuh sikit bodynya abang marah anak
macam nak makan, ayang jatuh longkang besar boleh abang gelak

paling menyedihkan.. ayang tanya ngape tidur dalam kereta? abang jawab
takut orang curi kereta abang.. kalau ayang kena curi??

ayang nak balik kampung dulu.. anak-anak nak jumpa atuk dengan nenek
depa.. tak nak naik kereta abang takut calar.. ayang calar takpe..
jaga diri elok-elok, sarapan ayang dah sediakan. ayang pi tak lama
sekolah bukak ayang balik lah dengan anak-anak.. pesanan ayang..

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU MASAKKAN MAKAN KESUKAAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU BASUHKAN PAKAIAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU GOSOKAN KEMEJA ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU SIAPKAN AIR MANDI ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU KEMASKAN RUMAH ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU URUT-URUT BADAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU TEMANKAN ABANG TIDUR

love,
ayang

sambungan kereta vs ayang

Dear Ayang,

bukanlah abang sayang keta tu lebih dr ayang.. tapi ayang kene faham
keta tu keta bos abang nnti kalau ilang sapa nak ganti.. ayang abang suruh
keja ayang xnak, ayang kata nak dok umah jaga anak,nak siap kan sarapan
nak
kemas umah tapi ayang tiap2 hari bgn tido kul 12.. macam mana nak wat keja
umah..cuba lah ayang pk mana x abang tido dalam keta.. abang balik keja
lambat skit ayang dah kunci pintu..bukan nye abang gi foya2 kan abang
gi keja...lagi satu pasal piza yang ayang ngidam tu.. ayang nak piza yg di
oder dr jepun.. mana lah abang ada duit nak oder.. abang nak bg apam balik
yg jual kat depan ofis abang ni ayang xnak, ayang nak jugak piza dr
jepun..
nasib baik abang x belikan kalau x anak kedua kita tu mesti muka cam
doremon..ish xnak laa abang.. pasal hadiah kan abang dah belikan tapi
abang sembunyi kan kat dapur.. ayang yang tersalah buang ingatkan sampah..
tu
lah abang suruh kemas umah tu ayang kata umah kita dah bersih tapi hadiah
dgn sampah pun dah jadi serupa jek..hadiah tu mahal tau abang beli untuk
ayang..
sebenarnye abang sayang ayang lebih dr keta tu wlau pun hantaran masa
kita kawin cuma rm80k..ayang x tau bpe kali abang turun naik bank nak wat
loan rm80k..tapi demi ayang abang wat jugak..
sbb masa tu ayang kalau mekup mmg sebijik maya karin.. tapi sejak ayang
wat rebonding 3 tahun lepas stp kali ayang mekup abang terbayang lak muka
pontianak dlm citer phsm.... bukan ayang x cantik tapi kening ayang tu gi
cukur wat per.. wlau pun abang selalu cukur janggut abang tapi ayang
xyah laa nak cukur kening ayang tu...pasal morning kis tu, ayang bgn pun
dah
tghri nak morning kis cam mana.. dah laa ayang.. abang malas nak
citer..
tapi abang nak bg tau jgk kat sini ayang tetap no 1 dlm hati abang..
nanti kalau naik bas tu bebaik.. ayang nak balik kpg abang izinkan cuma
jgn
lupa kim salam kat mak ayah kat sana.. kalau ada gulai tempoyak ke nnti
jgn
lupa bwk balik skit.. kalau ada lembu terlepas ke ayang xyah laa susah2 gi
kejar lembu tu... biar jek.. nnti abang balik kpg abang kejar kan..bukan
apa
takut lembu tu tanduk ayang nnti bukan stakat calar jek silap2 leh masuk
hspital..
abang kene tanduk xpe.. jaga anak2 baik2 jgn bagi diorang main kat
sungai musim2 banjir ni.. nak dpt anak bukan senang takut nnti ayang
ngidam
lagi piza jepun lak lagi haru.. baik jaga jek yg dah ada tu..ayang pun
jaga
diri baik2.. jgn sampai jatuh longkang lagi.. hehe.. abang mmg xnak ketawa
masa tu tapi nak wat cam mana ayang jatuh kepala dulu yang masuk
longkang..dah laa rambut ayang masa tu baru lepas rebonding.. mmg abang
kesian tapi
muka ayang lepas jatuh longkang tu xleh abang nak bayang kan cam
mana....tgk
laa sendiri gambar tu….

ok lah ayang.. nnti lepas cuti skolah kita jumpa lagi eah.. bye ayang

love,
abang

My Favourite Fight Scene

I try to collect all the best fight scenes i ever seen..







Potong Zakar

apek: itu potong zaka ada bagut ka ?
ali: manyak bagut..bila lu potong haa lu punya barang manyak bersih loo..
apek:?!! err..saya kawan ada cakap,potong zaka aaahh.. manyak ploblem..
ali: apa probrem ?
apek: manyak buang lui..lagi aahh..dia punya performance tatak bagut..
manyak cinang semputloh..
ali: cehh.. apek, lu apa celita.. saya suda lama potong..
tada apa problem.. bini saya manyak puas woo..
apek: lu mini puas sama itu potong zaka ka?
ali: ya la.. bila lu potong aahh.. lagi sedap maen woo..
lu lagi lambat pancut..
apek: ???!!! err..lu punya 1.3 atau 1.5 ??
ali: ??!! woi apek cakap baik2 sikit ha.. saya punya 6 incila..
apek: ??! tiu nia ma.. lu jgn maen2 haa.. mana ada potong zaka 6 inci..
ali: cilaka apek ni..nah tengok ( bukak sluar tunjuk pale butoh..)
apek: chee sin punya olang..gua tanya baik2 lu tunjuk lu punya lancau..
ali: abis.. lu tarak percaya..saya tunjuk la..
apek: saya tatak tanya sama lu punya lancau..
saya tanya lu pasal itu nasional car.. potong zaka..
molo punya olang..
ali: aiya.. apek.. lain kali lu sebut betul2 la..kasi susa saja..
bukan potong zaka la.. proton saga.. cinabeng btulla..

hahahahaha.. lawak bodo tawun baru…

iklan TV / RADIO proton yg diharamkan..kihkih

Iklan Terdesak

Makna Politik Bagi Seorang Kanak-Kanak

Seorang murid sekolah rendah mendapat kerja rumah dari gurunya untuk menerangkan erti “politik”. Kerana belum memahaminya, ia kemudian bertanya kepada ayahnya apa erti “politik” itu. Ayahnya mahukan anaknya dapat berfikir secara kreatif memberikan penjelasan, “Baiklah nak, ayah akan cuba menjelaskan dengan contoh, ayahmu adalah orang yang bekerja untuk menanggung keluarga, jadi kita sebut ayah adalah Investor. Ibumu adalah pengatur kewangan, jadi kita menyebutnya Pemerintah. Kami di sini memperhatikan keperluan mu, jadi kita anggap kamu sebagai Rakyat. Orang gaji, kita memasukkan dia ke dalam Kelas Pekerja. Dan adikmu yang masih bayi, kita anggapnya sebagai Masa Depan. Sekarang, fikirkan hal itu dan kita lihat apakah penjelasan ayah ini boleh kamu fahami”. Si anak, kemudian pergi ke tempat tidur sambil memikirkan apa yang dikatakan ayahnya. Pada tengah malam, anak itu terbangun kerana mendengar adiknya menangis. Ia melihat bahawa adiknya kencing di tilam. Si anak lalu menuju ke bilik tidur orang tuanya dan mendapati ibunya sedang tidur nyenyak. Karena tidak ingin membangunkannya, ia pergi ke bilik orang gaji. Pintu terkunci, ia mengintai melalui lubang kunci dan melihat ayahnya berada di tempat tidur bersama orang gajinya. Akhirnya ia kecewa dan kembali ke tempat tidur, sambil berkata dalam hati bahawa ia sudah mengerti erti “politik”. Pagi harinya, sebelum berangkat ke sekolah, ia mengerjakan tugas yang diberikan oleh gurunya dan menulis pada buku tugasnya sebagai berikut : “Politik adalah hal dimana para Investor meniduri Kelas Pekerja, Pemerintah tertidur lelap, Rakyat diabaikan dan Masa Depan berada dalam keadaan yang menyedihkan”.

Soalan Maut Abang Rahman

soalan yg paling kelakar pernah aku baca dlm paper hehehe

Klik di sini tuk melihat

ceritera hidup sang kumbang jingga

aku nk citer pasal hidup aku kt sini dari aku kecik sampai lah aku baligh..ops silap hehehe..sampai aku besaq ler.aku lahir kt utaqa..kuala nerang kedah pd tanggal 13 rabiul awal 1406 tahun gajah hehe.25 hb november 1985…aku duk di kedah smpai aku tadika je..tapi apa yg paling aku ingat setiap kali aku nk gi tadika aku akan tunggu jiran aku dgn basikal roda tiga aku..gi sama2 ngn dia..hehe..jiwang kan..skang dia dh besar dan dia memang cantik giler..kalau ngn aku memang tak padan lansung lah..nama dia zubaidah..hope dia tak baca jurnal aku nie....hehehe.rumah aku tu betul2 depan ladang tebu.time pekerja siam nk potong tebu, aku dgn slumbernya mintak sikit tebu tu.ckp melayu dorang x paham..so aku skipping london je hehe…masuk darjah 1 aku pindah umah.kali ni pergi parit buntar perak..sejak tu aku lost contact ngn zubaidah, my first ever love..hehe..darjah 1 smpai 6 hidup aku agak skema je..mungkin sbb tu aku jd pengawas sekolah.damn.hehe.result UPSR aku agak teruk lah sbb aku bnyk main, tolong mak masuk sawah bendang tanam padi.gagau ikan dlm parit..dn hobi aku masa kecik main taplom..budak2 kg time zaman aku je tau tamplom nie bende apa..buat guna buluh.peluru dia guna buah pokok hutan yg keras tu..org bandar memang tak pernah tngk aku rasa…zaman bebudak aku gak aku habiskan dgn main wau kt bendang..time tu org dh memotong(padi dh dituai).aku dulu suka main baling tin, baling selipar,main galah panjang, main pangkah gasing org smpai terbelah hehe..aku suka lastik burung hehe..setakat tu je kisah aku time darjah 1 sampai darjah 6..masuk form 1 aku pindah lg..kali ni ke penanti penang..ayah aku tukar keje lagi..huhu..time form 1 aku masuk sekolah menengah kebangsaan penanti pulau pinang..apa yg ingat time ni untuk exam pertengahan semester aku dpt no 1 dlm klass..hehehe..bangga tak yah ckp lah.kembang abis semua.hehe..masuk form 2 aku pindah lagi ke teluk kumbar penang..baru nk kenal kawan dh kena pindah lagi..marah betul aku kt ayah aku…tapi nk wat camna kan..di tempat baru pun sama gak..just low profile and play malu2 biawak hihi.skali lg aku di lantik jd pengawas sekolah.muka aku ni muka mawas ke.hehe..di teluk kumbar, rumah aku di tepi lombong bersebelahan dgn pantai.jd kehidupan aku sebagai budak kg berubah jd budak nelayan sikit hehehe..time ni aku dh pandai buat meriam buluh,paip, dan meriam tanah..memang best giler main meriam buluh...di penang gak aku blaja memancing,menangkap cacing laut, mencari siput kepah di teluk talib..sedap tul kepah ni kalau panggang atas api..kalau aku cari lebih aku jual gak kepah ni kt pemborong..harga time tu 1.20 untuk satu kilo..aku boleh cr dlm 5 ke 10 kg..hmm..susahnya nk dpt duit kan..stat dr sini aku dh amat terer berenang dan menyelam (slalu mandi laut hehe)..skip trus ke result PMR aku hehe..aku dpt 6A2B..pastu aku mintak sekolah teknik tunku abdul rahman putra al haj..bermula lah kehidupan aku di asrama..aku takkan dapat lupakan sepanjang aku berada di sekolah teknik ni..di ragging oleh senior dan diragging juga oleh warden asrama..huhu.kehidupan aku di sekolah teknik agak skema sbb skali lg aku aku di lantik menjadi pengawas asrama dan pengawas sekolah…kehidupan cinta aku di disini tidak ada yg menarik pun..just blaja dan blaja….aku akhirnya berjaya masuk ke kolej matrikulasi pulau pinang..syukur sgt2..disini aku lihat budaya stdy yg amat berbeza dari sekolah teknik aku dulu..pelajar datang dr sekolah yg amat ternama mcm kolej melayu kuala kangsar, MRSM dan sekolah berasrama penuh..buku2 di library abis dipinjam..tiap2 hari library penuh..pelajar sentiasa berjalan dgn buku di tangan..disini aku berlajar pada tahap yg paling maksimum..hidup aku hnya didedikasi utk stdy.tido paling lewat pun pukul 3.kenkadang sampai kul lima..aku tido hnya sejam ke 2 jam je sehari..kalau tak tido langsung memang pening lah…hanya pada hujung minggu aku ke blik tv utnk tngk smallville season 1..minat sbb awek citer tu kristin kreuk hehe…pastu balik bilik stdy lg smbil dengar radio IKIM.disini aku tngk budaya couple amat biasa..pelajar stdy bersama kekasih masing2..jeles betul aku..dgn usaha yg gigih berjaya jugak untuk aku dpt 4 flet…then smbung masuk utm dan skang dh keje sbg engineer network tm.wassalam....

Aku, kau dan dia….(peristiwa berdarah di TARP)

fuhh..dengaq tajuk pun dah jiwang habis..cuma kejam ckit je..uhuhuhuhuuu.lupa plak aku,aku tulis dalam loghat utara.kalau tak paham bukak kamus bahasa kedah dan sewaktu denganya k..hehehe.first of all,aku nak bagi tau tajuk tu takde kaitan ngan ape yang aku nak tulis nie.saje nak bagi korang excited ckit.hehehehe….gurau je…hari nie aku bemimpi di siang hari lagi..oghang putih cakap daydream la kot..aku ingat time kat teknik TARP,mase tu aku and the gang kena seksa ngan warden asrama.rasenya macam kami tinggal kat palestin plak..mana tak nya denda yg dapat hampir sama ngan seksaan di palestin cuma kat sini tak de senapang m15 jelah,kalau ade pun kena join PKBM tak pun PLKN hehehe..ape yang aku bagi tau nie bukannya mengutuk,menentang atau menunjuk rase tak puas hati kpd mane2 pihak,cuma aku nak kitaorang kongsi bersama pengalaman aku nie.so pihak yg berkaitan jgn cepat melatah.bak kata pepatah.sape makan cili dialah yg terasa pedasnya..terer gak aku nie bersastera,walaupun time clas BM aku slalu tidur…..moga dpt diambil teladan dan iktibar…isk ape yang aku mengarut nie..time kat TARP aku nie pengawas sekolah n asrama..tapi itu tak bermakne kami terlepas dari kekejaman warden asrama,kononnya menyamaratakan hak antara pelajar lain,di bawah seksyen undang 1979(tatatertib dan perkauman).kanun keseksaan..itu aku reka sendiri je korang jgn percaya plak hehehehe….Kisah paling aku tak leh lupa ialah kisah kami kena denda bangun kul 4.00 pagi lari lima round padang bola…korang nak tau tak sebab kami kena denda tu.sebabnya kami tak gi surau 15 minit sebelum azan subuh..itu aku kisahlah,cuma denda nya tak berfaedah langsung..kalau denda wat latihan add math ke,fizik ke kan lebih bagus…ini tak, denda lari pagi2 buta,apa kejadahnya..,aku gi class dengan kaki yang sakit sebab joging pagi2 buta,ayam pun tak bangun lagi time tu kua.kua.kua.kua….ade satu citer yg aku rase klaka lah….disebabkan ngan seksaan yg berterusan tu kami sendiri pengawas menyuarakn pemberontakkn dlm mesyuarat bersama warden berkaitan…..korang nak tahu hasilnya..kosong seperti mencurah air di daun keladi…sebabnya warden yg lain takut ngan warden yg menyeksa kami…korang boleh bayangkanlah…hormat ngan takut lain k.korang paham2 sendirilah..tapi aku tahu hati warden2 nie baik,cuma cara diaorang meluahkan kasih sayang kt pljr tu yg tak kena…paling aku tak leh lupa ialah kami satu batch kena skuad jam ngan warden yg lagi satu..sebab ade orang tampal gambar budak laki bersanding…hee…buta2 je kami kena denda sedangkan yang wat keja tu budak luar bukannya budak asrama….budak TARP mesti ingat punyalah…paling aku tak suka ngan sikap warden nie ialah diaorang suka jatuhkan maruah org lain.ade ke patut tampar pelajar kat depan pelajar lain..cara tu tak betul langsung menambahkan lagi perasaan marah pelajar tu adelah….bukan aku yg kena k..bagi aku cara yg sesuai ialah bagi kaunseling dan suruh dia hantar latihan math.fizik dan kimia kalau tak wat buang sekolah..kan lebih berfaedah kpd pljr tu dari menjatuhkan maruah org lain…macam di sekolah agama denda diaorang macam baca alquran melalui speaker surau tiap 2 subuh.baca yasin pas isyak etc..benda macam nie aku tak tipu k.memang ade kt sek agama…..aku nie pun bukannya baik sngt.cuma kita perbaiki diri sebolehnya..sekian saje intepretasi dan idealismistik dari aku y hina ini….last skali.teladan yg dpt diambil ialah majulah sukan utk negara kua.kua.kua……….

SMTTARP in memories….

Ape yang aku ingat ngan tarp nie ialah displin dia tak masuk akal dan munasabah mahupun munasarawak.time nie tarp dah ok kot….hahaha..tapi ape pun tarp banyak tinggalkan kenangan terindah dalam hidup aku yang membosankan ini..ops skema plak aku nie..erm lagi satu,ape yg aku tulis nie tak sesuai dibaca oleh bebudak yg jiwanya ganasz dan anti jiwang..huahuahua….ape pun aiman tak kisah …..demi waktu .tarp banyak mengajar aku tentang hidup….banyak jugak ilmu agama yang aku dapat especially bila pegi kuliah subuh kat masjid negeri, 90 peratus aku abiskan dngn tido time kuliah subuh……hehehe..ape nak jadi ngan aku nie..insyallah skang aku dah ok ckit….naluri lelaki aku membuatkan aku lebih tabah menghadapi dugaan dan cabaran..abis semua tajuk lagu aku kebas…hihihi…korang baca jelah k….not forget, what makes I’m still remember tarp is aweks kat tarp cun-cun ar..tapi ramai gak yang tak cun hahahaha.mungkin sebab tu aku masih single dan available (baca dgn nada sedih tau)…ataupun orang kampong panggil lone ranger wakakaka..…jgn marah erk gurau aje…….sebelum aku masuk tarp aku dapat 6A 2B dalam PMR..masuk je tarp result aku jatuh SPM aku dapat 4 A je…nasib baik aku dapat matrik gak..kat matrik penang aku dapat CPA 4.0 utk kedua2 sem.ops teriak plak..…baru aku sedar displin yg kuat di tarp hanya menekan jiwa aku sehingga result SPM aku jatuh…time PMR aku just study di rumah dgn aman tanpa dikongkong dgan roll-call mahupun missed call…kat matrik pun aku leh study sampai lewat malam tanpa ada sekatan…memang tak di nafikan ada yang berjaya…tapi aku lain ckit…sape yang sama cam aku nie plz leave ur comment a little bit….speaking omputih plak….omputih pun tak leh skipping cam aku.hahaha…semasa aku melangkah keluar dari tarp pada hari terakhir…aku rasa macam baru dilepaskan dari sebuah penjara yang tak kelihatan pada zahirnya namun dibaliknya tersirat seribu kisah yang mungkin tak kan dipercayai oleh dunia mahupun makluk halus heehehehe.whatever aku takkan melupakanmu….fuyoo..power giler ayat aku…usman awang pun suspect giler kat aku termasuk orang-orang giler dan sewaktu dengannya…ape pun yang lepas jgn dikenang tapi hutang tetap aku kenang sampai mati..hehehe…bak kate nora Danish hidup ini mesti enjoy….paling aku tak leh lupa time gi kem kepimpinan kat pusat ko-Q di bukit mertajam….bebudak yang gi mesti ingat sampai mati punya kem tu….best giler dapat turun bukit mertajam sorang2 dalam angin malam yang dingin, tapi tak best ar sebab tak jumpa pontianak yang cun pun….aku pun pelik nape pontianak tak nak ngorat aku hehehe..kalau nak dibandingkan ngan irwansyah memang lah dia hensem lagi dari aku..cuba bandin ngan brad pit.ada persamaan aku ngan dia..sideburn dia sama cam aku uhuhuhuhuu ….aku plak kena usung kerusi ke mana saje aku gi….haa..punya lah penat sampai time mayang subuh pun aku leh tido..hehe..yang kelakarnya bebudak Persatuan Pelajar2 Islam pun macam aku gak….tido time mayang hahahaa bukan salah ibu mengandung..yang paling klakar aku ingat ada orang tulis kat tepi tangga sek nak bunuh cikgu mad Nasser..heee..macam berani je dia nak bunuh orang…rindu plak kat cikgu mad Nasser yang ganas nie..ape citer agaknye cikgu tu..memang suspek lah cara dia seksa bebudak asrama.huahua..aku ingat lagi dia pernah suruh bebudak couple tulis surat clash pas tu declare break kat depan dia.hahah..macam betul je diaorang nak clash..tapi bagus jugak lah dia wat cam tu..dulu aku pernah tngk class perd kena turun ke dataran TI sebab nyanyi lagu tak bersemangat kesian giler aku tngk.class tu dah ler banyak budak pompuan.hehee….waa dah panjang aku tulis,boleh wat novel macam nie..korang tinggalkan komen ckit sape yang bace ape yang aku tulis nie,aku nak wat servey ckit ..especially yang muntah2 tak tahan ngan tahap bahasa aku.. hehehe…hope sedikit sebanyak ape yang aku tulis nie membawa kenangan manis gak kat bebudak tarp yang satu batch ngan aku …wassalam…

Meniru Semasa Peperiksaan

Suatu hari ayah Naim dipanggil guru besar sekolah kerana Naim didapati selalu meniru di dalam ujian. Setiap kali ujian, Naim didakwa selalu duduk disebelah Azim.

Ayah: Saya tak percaya anak saya meniru setiap kali ujian!

Cikgu: Betul Encik, kami bukan tuduh begitu sahaja.

Ayah: Ape buktinya?

Cikgu: Nah, ini buktinya kalo encik tak percaya tengoklah sendiri.

Ayah Naim melihat kertas jawapan Naim dan Azim. Soalan pertama: Siapakah bapa kemerdekaan Malaysia? Naim dan Azim memberikan jawapan yang sama iaitu Tunku Abdul Rahman Putra.

Ayah: Memanglah jawapan mereka sama. Macam mana cikgu kata anak saya meniru?

Cikgu: Sabar Encik, cuba encik lihat soalan kedua.

Ayah Naim melihat soalan kedua: Pada tahun berapakah negara kita mencapai kemerdekaan? Sekali lagi Naim dan Azim memberikan jawapan yang sama: 31 Ogos 1957. Ayah Naim sekali lagi marah, tetapi ditenteramkan untuk membaca soalan ketiga: Siapakah yang duduk disebelah Tunku Abdul Rahman di stadium merdeka?

Azim menulis: Maaf, saya tak tahu.

Naim menulis: Kalau kau tak tahu aku lagi tak tahu!!!

Malas Ke Sekolah

Jam sudah pun menunjukkan pukul tujuh pagi. Salim masih lagi berdengkur. Ibunya pun segera mengejutkannya untuk ke sekolah.

Ibu: Salim…Salim…bangun nak, pergi sekolah, nanti kamu terlambat.

Salim: Alah mak… Salim tidak mahu pergi ke sekolah!

Ibu: Apa? Tidak mahu pergi sekolah?! Baik… Salim berikan emak dua sebab mengapa Salim tidak mahu ke sekolah.

Salim: Semua murid-murid tak suka Salim. Guru-guru di sekolah pun tak suka pada Salim!

Ibu: Itu bukan alasan bagi Salim untuk tidak ke sekolah. Cepat, bangun sekarang!”

Salim: Baiklah, sekarang emak pula berikan Salim dua sebab mengapa Salim mesti pergi ke sekolah.

Ibu: Eh…eh…bertuah punya anak! Salim dengar baik-baik…. Pertama: Salim sudah berusia lima puluh tahun….. Kedua: Salim kan PENGETUA SEKOLAH….!!!”

Mouse Tersepit

Seorang pelanggang telah menelefon HP Support Customer (HPSC) untuk mendapatkan bantuan tentang perinternya yang telah rosak.

Pelanggang : Encik, printer saya tidak berfungsi.

HPSC : Apa masalahnya encik.

Pelanggang : Kerana mouse telah tersepit.

HPSC : Tapi apa kena-mengena printer dengan mouse tersepit.

Pelanggang : Susah nak diterangkan. Nanti saya hantar gambar untuk tuan teliti.

Encik Click Sini

Bogel

Kitty dan suaminya sedang mandi bertelanjang dalam bilik air ditingkat atas rumah mereka, tiba tiba lonceng pintu berdering...ring ..ring..ring....Maka
si Kitty terus membungkus tubuhnya dengan tuala dan berlari kebawah untuk membuka pintu.

Rupa-rupanya, Robert jiran rumah mereka berdiri di depan pintu dan berkata " Oh..Minta maaf kerana menggangu u yang sedang mandi.."

Kitty menjawap " tidak apa, biasalah tu..apa u mahu"

Robert terus dengan ghairahnya menjawap " Ohh..Kitty..u mempunyai kulit putih melepak harus bak sutera , jika I offer u RM100.00 sanggupkah U menanggalkan tuala bahagian atas sebagai balasan???"

Dengan secepat kilat tanpa berfikir panjang maka ditanggalkan bahagian atas tuala memperlihatkan buah dadanya yang menbukit demi wang RM100.00..

"WOW" Robert dengan mata terbeliak menghayati buah dadanya yang secara langsung memberangsangkan semangatnya sekaligus menawarkan RM100.00 lagi kepada Kitty untuk menanggalkan kesemua tualanya!!

"kenapa tidak" balas Kitty "itu ganjaran yang amat lumayan" dan terus melonggarkan tualanya memperlihatkan keayuan tubuh yang mengiurkan tanpa seurat benang pun!!.

Maka Robert dengan air liur yang meleleh keluar dan merasa rimas yang amat ketara seperti disimbah air sejuk dengan bahagian zip seluar yang seakan-akan pecah terus menyerahkan Note Rm200.00 kepada Kitty tanda kepuasa yang tak terhingga sambil berlari pulang ke rumahnya untuk melakukan latihan 'menembak'.

apabila Kitty kembali ke bilik air untuk menyambung balik mandinya maka suaminya bertanya " Siapa yang membunyikan lonceng pintu ?"

"Jiran kita, Si Robert" Jawap Kitty

"Robert??" Tanya Suaminya "Adakah dia memulangkan Wang RM200.00 yang dipinjam dari saya tempoh hari??"

Tidur Seranjang Dengan Suami Orang

Teman saya ini (katakanlah namanya Ema, 25 tahun) bekerja dengan satu perusahaan konsultan yang tidak terlalu besar sebagai assistant dan salah seorang partner pada perusahaan konsultan tersebut (Kita sebut saja namanya Andy).Ema sangat mengkagumi profil dan karakter Andy.

Sebut saja semua hal yang baik, maka Andy memilikinya. Otak yang cemerlang, sikap yang profesionaldan gentleman, penampilan yang selalu rapi and nice looking serta usia baru 34 tahun (waktu itu). Ema pula adalah seorang wanita yang memiliki segala yang diidamkan oleh seorang lelaki,bentuk tubuh yang sempurna,paras yang cantik,fikiran matang serta bijak,berpewatakan ceria & suka tersenyum.

Disebabkan Ema selalu bertugas bersama Andy maka Ema akhirnya mulai menyayang i Andy lebih dari team partner & Ema membiarkan saja perasaannya kepada Andy tumbuh tanpa halangan. Semakin hari dia semakinjatuh hati kepada Andy.

Andy bukannya tidak tahu akan hal itu tetapi sikapnya yang profesional
di pejabat yang tidak membiarkan hal-hal pribadi mencampuriurusan
pejabat membuat Ema semakin mengkagumi peribadi Andy.

Suatu hari urusan pejabat membuat mereka berdua harus pergi kebeberapa lokasi di seluruh Negara. Inilah ceritanya.

Untuk memudahkan pergerakan, mereka naik pesawat ke Penang dan menyewa kereta untuk melakukan perjalanan darat di sekitar B'worth , Perak, Kedah dan Perlis dalam rangka melakukan suatu survey khusus untuk kepentingan klien.

Entah bagaimana silapnya mereka, pada waktu malam menginap di sebuah hotel kecil. Sebenarnya Andy ingin memesan 2 kamar tetapi kerana hanya ada 1 kamar maka dia meminta pendapat Ema. Kerana memang sudah sangat penat Ema setuju untuk sekamar dengan Andy (sebenarnya Ema agak "sedikit senang" dengan kondisi darurat tersebut)!

Kerana berasa panas, maka Andy membuka jendela kamar. Masalahnya, kamar tersbut hanya memiliki 1 ranjang berukuran panjang dan tidak memiliki kursi panjang. Tidak mungkin bagi Ema untuk meminta Andy tidur di lantai. Jadi akhirnya mereka tidur sekatil setelah Andy berjanji bahwa dia tidak akan melakukan hal yang bukan- bukan.

Sebenarnya Ema tidak pernah tidur sekatil dengan seorang lelaki apatah lagi Andy adalah suami orang! Sebagai seorang wanita jantungnya berdebar sangat kencang kerana tidur seranjang dengan lelaki sopan yang sangat diadmirekannnya. Kaki mereka beberapa kali saling bersentuhan kerana katilnya memang kecil.

Setelah setengah jam, angin malam yang masuk melalui jendela membuat Ema merasa kedinginan sehingga dia memberanikan diri bertanya kepada Andy:
"Abang Andy, Ema kesejukan nih. Boleh tak minta tolong jendelanya
ditutup saja?"

Andy tidak langsung menjawab dan Ema berpikir Andy sudah tertidur
sehingga dia berkata lagi:
"Abg Andy..."

Kali ini Andy langsung menjawab:
"Ema, kamu kesejukan ya? MAUKAH KAMU MALAM INI KAMU BERTINDAK SEPERTI ISTERI SAYA?"

Jantung Ema terasa berhenti berdetik. Jantungnya langsung gemuruh
mendengar pertanyaan Andy. Dengan hati-hati ia bertanya:
"Maksud abg Andy?"

"Maksud saya, bolehkah Ema tolong tutupkan sendiri tingkap yang terbuka tu, seperti yang selalu dibuat oleh isteri saya dirumah?!"

Wah, wah,wah...tekun baca nmpak... Tension kan . Boleh imagine muka semua orang. Dah sekarang boleh balik buat kerja yang patut dibuat

Gambar keluarga Ayah Pin

Mungkin ramai yang dah kenal dengan Ayah Pin kan? Nama yang sememangnya pernah menjadi topik perbualan hangat di kalangan rakyat malaysia suatu ketika dahulu, nama ini bukan saja tidak lekang dari mulut masyarakat, malah menjadi topik utama di dada-dada akhbar terkenal di seluruh negara, mana tidaknya, Ayah Pin adalah seorang pemimpin ajaran sesat yang telah berjaya menyesatkan akidah ramai golongan terpelajar, termasuk ustaz-ustaz berkelulusan agama dari luar negara seperti jordan dan Mesir. Tidak kurang juga golongan profesional seperti doktor, dan jurutera berjaya disesatkan oleh Ayah Pin yang hanya berkelulusan sekolah rendah. Turut sama diketengahkan di dalam isu ajaran sesat ini ialah penyanyi kumpulan muzik terkenal tanah air yg juga berjaya disesatkan.

Apalah bangang kan? Orang-orang terpelajar pun boleh kene kentut je dengan Ayah Pin bangang nih.... ntah hape-hape jek.. em lantak koranglah nak jadi bangang nak buat macam mane.... namun ini semua bukanlah isu yang ingin aku bangkitkan di sini, sebaliknya aku nak kongsi kat korang gambar potret Ayah Pin sekeluarga keluarga bersama isteri-isteri dan anak-anak.....

nak tengok gambar tu?

klik sini

karangan bm budak darjah enam (kisah benar)

karangan ni memang di tulis oleh seorang budak bukan direka cipta tuk tujuan lawak....





































LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk